Društvo

Početak radova na Somborskom Bulevaru koji će se spajati sa Bulevarom Heroja sa Košara

Najavljivani radovi na Somborskom bulevaru  iz pravca Panteleja koji podrazumevaju povezivanje sa Bulevarom Nikole Tesle i Bulevarom heroja sa Košara koji se nalazi na teritoriji gradske opštine Crveni Krst su uveliko u toku. Veza između ova dva Bulevara nosiće ime potpukovnika Gorana Ostojića.

Krajnji rok za završetak radova je kraj naredne godine, a ukupan iznos projekta iznosi 392 miliona dinara. Nadležni kažu da će se spajanjem ove dve opštine rasteretiti saobraćaj u Jagodin Mali i Knjaževačkoj.

“Krenule su pripreme posle mnogo godina na izgradnji Bulevara svetog Pantelejmona,  a to smo jedino mogli sada kada finansijski jako dobro stojimo jer ćemo iz sopstvenog budžeta platiti sve radove kako bi spojili dve opštine – Pantelej i Crveni Krst i rasteretiri Jagodin Malu. Pored akva – parka ovo je takođe kapitalna investicija finansirana iz lokalnog budžeta”, objašnjava Sotirovski.

U saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova biće postavljene i zaštitne ograde kako bi povećale bezbednost učesnika u saobraćaju na mestima gde policija proceni da postoje “crne tačke”.

“Raspisali smo nabavke za zaštitne ograde, očekujemo da se nabavka završi, a one će biti postavljenje svuda gde policija kaže da postoje “crne tačke”, počev od Bulevara Nemanjića, Bulevara dr Zorana Đinđića, Bulevara Medijane i Knjaževačke ulice gde su planirana i razdelna ostrva. Sredstva za te namene biće obezbeđena iz saveta za bezbednost”,  ističe gradonačelnica.

Predsednica opštine Pantelej, Nataša Stanković istakla je da su ovakvi projekti zaista istorijski koji će svakako ostaviti trag na mnoge buduće stanovnike te opštine i na sve ljude koji već žive na toj teritoriji.

“Nadam se da će do kraja građevisnke sezone biti izgrađen i drugi kružni tok koji bi trebalo da se nalazi sa druge strane Bulevara, tačnije kod LIONA, prema Čalijama kako je i planom projektovano”, kazala je Stanković.

Ivan Grmuša, v.d. direktora Zavoda za Urbanizam kazao je da je ukupna deonice nešto više od 2 kilometra, a procenjena trenutna vrednost radova je 392 miliona dinara.

“Završetak radova zavisi od izviđača radova, a krajni rok završetka radova je planiran za kraj 2023. godine”, završava Grmuša.

Kuda nas vodi Pantelejski bulevar?

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com