Sport

POČETAK PUN SIMBOLIKE: Prvi zvanični trening i prozivka u legendarnom Rovčetu

Na okupu posle pet meseci

Povratak korenima. Tamo gde je sve počelo, gde je „rođen“ niški mali rukomet, gde su odigrane neke kultne utakmice na početku istorije kluba, rukometaši Železničara su se okupili i odradili prvi zajednički trening posle okruglo pet meseci. U legendarnom Rovčetu, podno Tvrđave, trener Đorđe Teodorović izvršio je prozivku rukometaša.

“U ovoj Tvrđavi, imamo „tvrđavu od momaka“. Zadovoljstvo je videti ih u ovolikom broju. Naša najveća snaga biće taj kontinuitet, koga u srpskom rukometu ima tako malo, a mi smo u minimalno izmenjenom sastavu u odnosu na prošlu sezonu. Nedostaju dvojica igrača Jevtić i Milovanović, igrači iz središnjice odbrane, jedan pivot koji je bio jedan od oslonaca ekipe, ali tu su Trkulja i Arizanović i veliko mi je zadovoljstvo da smo uspeli da ih dovedemo. Prvi je izrazito kvalitetan u odbrani, sjajan za pozitivnu atmosferu u ekipi, drugi je prekrasno vaspitan momak i izuzetno talentovan, a pregovaramo sa još nekoliko pojačanja, s tim što smo već na prvom treningu imali nekoliko momaka na takozvanoj probi. Tu je bio i kompletan omladinski pogon, što je još jedan dokaz stasavanja ovog kluba. Naš drugi kvalitet jeste pravovremeni, čak i prevremeni početak rada. Poučeni lošim iskustvom od prošlog leta, sada su igrači u „programu“ već osam nedelja, odradili su 44 treninga i svaka im čast na predanosti, trebalo bi da su već odlično spremni došli na prvo okupljanje”, istakao je Teodorović i trojici najboljih, po njegovoj evidenciji, u tom pretpripremnom delu, Nikoli Matoviću, Lazaru Anđelkoviću i Vladanu Arizanoviću, podelio simbolične poklone.

 

U ime Uprave kluba, igračima se obratio predsednik Ljubomir Pavlović, koji im je poželeo dobro zdravlje i još bolje rezultate:

“Moram da kažem da smo klub prihvatili u izuzetno teškoj situaciji, ali smo velikim naporima uspeli da imamo odličnu godinu za nama. Verujem da nije daleko dan kada ćemo prestati da mislimo o finansijskim „repovima“ i okrenuti se samo sportskim pitnjima i planovima. Mi ćemo i dalje govoriti skromno, ali ćemo pokušati da ostvarimo najbolje moguće rezultate i da iz ekipe koju imamo izvučemo maksimum”, istakao je Pavlović i izrazio posebno zadovoljstvo činjenicom da je Aleksandar Stojanović odložio ranije planirani odlazak u igračku penziju i odlučio da još godinu dana nosi dres „Želje“.

 

“Posle nezavršene sezone zbog koronavirusa, preduga je pauza bila, uželeo sam se rukometa i Niša kao grada, i ljudi u rukovodstvu kluba, trenera i saigrača, odlučio sam da nastavim karijeru još godinu dana i da probamo da napravimo nešto važno ove sezone”, kazao je prekaljeni desni bek.

Kompletan pogon Železničara već u utorak će odaditi opsežna medicinska testiranja, uključujući i ona na virus Kovid 19, kako bi povratak u halu Čair protekao po svim bezbednosnim protokolima, na šta je ukazana posebna pažnja na prvom okupljanju.

Na prozivci Nišlija prisutni su bili sledeći igrači pod ugovorom: Miroslav Kocić, Nikola Matović, Darko Stošić (golmani); Đorđe Spasić, Boris Radivojević (leva krila); Lazar Anđelković, Danilo Stojanović (desna krila); Aleksandar Stojanović, Veljko Stanojević (desni bekovi); Aleksandar Pavlović, Bojan Radivojević, Vladan Arizanović (srednji bekovi); Marko Milosavljević, Stefan Trkulja (levi bekovi); Petar Petrović (bek/pivot).

Izvor: RK Železničar Niš

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com