Društvo

Početak izgradnje crkve Svetog apostola Marka očekuje se ove godine

U Gradskoj kući u Nišu potpisan je Ugovor o zajedničkoj izgradnji verskog objekta koji su potpisali Njegovo Preosveštenstvo Episkop niški Arsenije i gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Predmet ugovora je izgradnja crkve Svetog apostola Marka u naselju “9. maj”, za čiju izgradnju je već prikupljen deo sredstava od donacija građana ovog dela grada.

“Već deset godina postoji inicijativa i interesovanje naših sugrađana iz jednog od najvećih naselja na teritoriji našeg grada. Svesni činjenice da su oni prikupili deo sredstava, da će i u narednom periodu prikupiti deo sredstava, da će Crkva prikupiti deo sredstava, onda je tu i Grad da pomogne da se jedan ovako značajan objekat izgradi”, rekao je Bulatović.

Prošle godine urađen je projekat novog hrama, pa se, kako je najavljeno, početak izgradnje očekuje u toku ove godine.

“Izgradnja je već i ranije bila planirana. U protekloj godini urađen je idejni arhitektonski projekat koji je radio gospodin Dimitrije Marinković, urađen je izvođački projekat, kao i sve pripremne radnje, a evo danas je potpisan ugovor sa Gradom, da ove godine, ako Bog da, započnemo i sa izgradnjom hrama”, izjavio je Episkop niški Arsenije.

Grad će obezbediti nephodnu građevinsku dozvolu i parcelu za izgradnju hrama, koji je dugogodišnja želja građana naselja „9.maj“ , koje predstavlja jedno od najvećih prigradskih naselja u Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com