Ekonomija

Početak gradnje novih socijalnih stanova u Nišu na proleće

Direktor Gradske stambene agencije u Nišu Vladan Stojanović rekao je na poslednjoj sednici Gradskog veća da će u Ulici Majakovskog u Nišu na proleće početi izgradnja lamela 7, 8 i 9 sa 6.000 kvadrata i ukupno 106 socijalnih stanova.

„Prodajna cena tih stanova trebalo bi da bude u cenovnim okvirima prethodnih stanova, odnosno 630 evra po kvadratu bez poreza na dodatu vrednost (PDV) ili nešto ispod 700 evra sa porezom“, izjavio je Stojanović.

On je rekao da se planira prodaja 100 stanova dok bi 16 bilo namenjeno iznajmljivanju.
Prema njegovim rečima, uslovi za prodaju i iznajmljivanje stanova čija će gradnja početi na proleće biće isti kao do sada, odnosno kupci i zakupci biće samo oni koji nemaju stan u sopstvenom vlasništvu i imaju najveći broj bodova na rang listi.

Stojanović je izjavio da će izgradnja novih 109 stanova koštati preko 330 miliona dinara, a više od 50 odsto investicije finansiraće grad Niš i Gradska stambena agencija, a ostatakće biti finansiran kroz kreditni aranžman sa minimalnom provizijom.

Nove tri lamele, prema Stojanovićevim rečima, biće završene za godinu i po dana

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com