Društvo

Počeo upis u srednje škole

Upis učenika u srednje škole u Srbiji, to se odnosi i na Niš, traje danas i sutra. Nakon upisa srednje škole u kojima nisu popunjena sva mesta oglasiće broj slobodnih za drugi krug koji je planiran za 10.jul.

Učenici koji su ostali neraspoređeni popunjavaće nove liste želja sada samo sa onim školama, smerovima i obrazovnim profilima koji su ostali nepopunjeni.

Za Nišavski upravmi okrug u cetralnu bazu podataka uneto je 3.607 osmaka, a juna je završni ispit polagalo 3.459 đaka. Na završni ispit nije izašlo 140 učenika, ali su to, uglavnom, kandidati koji su stariji od 17 godina.

Učenici koji su uspešno okonačali malu maturu konkurisali si za jedno od mesta u 18 srednjih škola sa trogodišnjim i četvorogodišnjim smerovima. U devet škola je ostalo po nekoliko nepopunjenih mesta koja će sada biti oglašena.

Inače, i ove godine su, kao i do sada najtraženije bile gimnazije, potom Medicinska, Ekonomska, Pravno-poslovna, a sada i elektrotehničke škole. Popunjena su sva mesta i u Ugostiteljsko-turističkoj školi kao i u Gimnaziji “Bora Stanković”. Mesta više nema ni na prirodno- matematičkom i društveno-jezičkom smeru u Gimnaziji “Svetozar Marković”, ali u ovoj školi nisu popinjena sva mesta u specijalizovanim odeljenjima za darovite matematičare i fizičare kao i u francusko-srpskom bilingvalnom odeljenju. I u Gimnazji “9.maj” ostalo je mesta u odeljenju za IT.

U prvoj niškoj gimnaziji “Stevan Sremac” ostalo je pet mesta na društveno jezičkom smeru budući da je za 30 mesta primljeno 25 učenika.

Kada se radi o srednjim stručnim školama u Trgovinskoj školi je na smeru aranžer u trgovini ostalo 7 mesta, a u Srednjoj stručnoj školi preostalo je 8 mesta na smeru tehničar grejanja i klimatizacije.

Slobodnih mesta ima i u Mašinskoj školi.Na trogodišnjim smerovima bravar zavarivač ostalo je jedno, a na smeru operater mašinske obrade ostala su 3 mesta. U ovoj školi je ostalo nepopunjeno 15 mesta na četvorogodišnjem smeru mašinski tehničar za kompjutersko konstrisanje i 8 mesta na smeru tehničar optike.

Građevinska škola “Neimar” može da upiše još 12 učenika, 11 na smeru građevinski tehničar i jednog na smeru građevinski laborant.

Mesta je ostalo i u Prehrambeno-hemijskoj školi, na smeru za mesare tri, a na smerovima prehrambeni tehničar 11 i hemijski laborant 11.

Škola mode i lepote može da upiše još samo 14 modnih krojača.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com