Društvo

Počeo noćni odvoz smeća u Nišu (VIDEO)

U Nišu je od noćas krenuo novi režim rada radnika Mediane koji rade na odvozu smeća. Skupljanje i odvoz smeća ubuduće će se obavljati tokom noći što će obezbediti veću higijenu u gradu, a biće izbegnute i dnevne saobraćajne gužve. Radnike treće smene JKP Mediana obišla je i gradonačelnica Dragana Sotirovski.

 

„Bilo je kritika u vezi sa javnom higijenom u gradu, naši ljudi kažu da nam je grad prljav i zbog toga je u JКP „Mediana“ uvedena i treća smena, što do sada nije bio slučaj. Verujemo da će sada kada se kontejneri prazne i tokom noći, ne samo danju kada je teže zbog gužve u saobraćaju, grad biti čistiji i da će se rezultati videti za najviše tri do četiri meseca“, rekla je gradonačelnica.

Ona je istakla da se iz centra za monitoring u svakom trenutku vidi i popunjenost kontejnera, u kom delu grada su ekipe, koliko je radnika na terenu i kako rade.

„Tu smo da kritikujemo, da ukažemo kada nešto nije dobro, ali i da pohvalimo kada je dobro, ali ono što je najvažnije jeste da će naši građani reći da li je ovaj način dobar i da li daje rezultate. Mi svakako verujemo da će grad biti lepši, čistiji i uredniji, što je posebno važno tokom predstojećih praznika kada očekujemo veliki broj turista i kada treba da pošaljemo lepšu sliku o našem gradu“, navela je gradonačelnica.

Ona je rekla da će i tokom proleća, biti nastavljena akcija ozelenjavanja, uređenja i čišćenja grada, a da će ovaj način rada biti motiv više i za zaposlene u „Mediani“, ali i za sve građane kako bi grad bio čistiji.

Foto: www.ni.rs

Direktor JКP Mediana Ivan Mihajlović je istakao da ovo početak novog načina rada jer se prvi put organizuje noćni odvoz smeća.

„To će povećati efikasnost u našem radu i ujedno će naši građane ujutru dočekati čistiji grad. Večeras je na terenu sedam ekipa, počeli smo na lokacijama u centru grada, a plan je da se ovaj način rada proširi na čitav grad“, rekao je Mihajlović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com