Virus Korona

Počelo veliko spremanje na Infektivnoj klinici KC Niš

Na Klinici za infektivne bolesti KC Niš već nekoliko dana nema prijema kovid pozitivnih pacijenta kojima je potrebno bolničko lečenje. Razlog tome je smanjenje broja pacijenata, što u ovoj zdravstvenoj ustanovi koriste za uređenje i dezinfekciju klinike.

Dok traju poslovi, klinika će funkcionisati samo kao prijemno-trijažna ambulanta.

Smanjio se broj zaraženih i sada možemo malo da odahnemo i osvežimo prostorije klinike. Obavljaćemo trijažu pacijenata koji nam budu stizali iz kovid ambulanti, a ukoliko je potrebna dalja hospitalizacija, upućivaćemo ih na druga odeljenja. Pacijenata kojima je potrebna kiseonička terapija nema mnogo i oni se leče na Klinici za plućne bolesti”, kaže prof. dr Miodrag Vrbić direktor Infektivne klinike KC Niš.

Pored krečenja i dezinfekcije prostorija na ovoj klinici se uređuje vodovodna i kanalizaciona mreža i dovod gasa.

Zdravstvena stanica “Duvanište” Doma zdravlja Niš, takođe, je posle šest meseci rada u epidemiološkim uslovima, od danas prestala sa prijemom pacijenata sa sumnjom na kovid.

Dezinfekcija je neophodna kako bismo se pripremili za prijem i onih pacijenata koji nisu kovid pozitivni. Da li ćemo u predstojećem periodu ponovo funkcionisati kao kovid ambulanta, ne zavisi od nas, već od epidemioloških prilika i odluka nadležnih“, kažu u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Foto: S.P.

Kovid ambulanta kod centralnog objekta Doma zdravlja i dalje funkcioniše, gde osim opštih pregleda, pacijenti sa sumnjom na kovid, mogu obaviti i dodatnu dijagnostiku, serološko i PCR testiranje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com