Društvo

Počelo uređenje parka Svetog Save! (FOTO)

Posle mnogo godina najlepši niški park – Park Sveti Sava i omiljeno mesto Nišlija za odmor od posla i gužve, doteran je ovih dana. Sređeni su svi letnjikovci, zamenjen je i produžen krov na njima, kako bi pokrivali veću površinu i zaštitu.

Na svim klupama koje su bile oštećene ili polomljene, zamenjene su štafne, ofarbane su i vraćene u prvobitno stanje. Ukupno je ofarbano 70 klupa.

“Bilo je krajnje vreme da doteramo ovaj prostor, kako mu i priliči. Centar Niša se polako preselio ovde, te smo smatrali svojom obavezom da svetosavski park učinimo urednim, čistijim i prijatnijim za boravak svih Nišlija, posebno najmlađih” kaže predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić, i navodi da je plan da se Park Sveti Sava doteruje redovno, a možda i u celini rekonstruiše u skladu sa finansijskim mogućnostima i potrebama građana.

U niškom Parku Svetog Save su brojni sadržaji namenjeni svim uzrastima i dobima. Najmlađima su na raspolaganju mobilijari, klackalice, ljuljaške i sve ono što deci detinjstvo čini interesatnim.

 

 

 

Hram cara Konstantina i carice Jelene dominira ovim prostorom, pa je uz lokale i restorane nezaobilazno mesto posete brojnih gostiju iz zemlje i inostranstva. Neposredno uz park su Osnovna škola „Sveti Sava“ i zgrada Gradske opštine Medijana, najveće niške opštine.

 

 

 

Ovde se nalazi i „sunčani sat“ poklon bratske opštine Senta, Gradskoj opštini Medijana, kao i dva solarna drveta sa punjačima.

U Parku Svetog Save održavaju se brojne i izuzetno posećene manifestacije u organizaciji Gradske opštine Medijana – lomljenje Česnice, doček Pravoslavne Nove godine, dečiji programi u vreme Novogodišnjih i drugih praznika.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com