Društvo

Počelo uništavanje korova herbicidima na prostoru Starog groblja

Šetanje kućnih ljubimaca kroz kompleks groblja se ne preporučuje

U kompleksu Starog niškog groblja, započet je proces uništavanja nepoželjnog rastinja herbicidom. Ovu akciju inicirala je Gradska opština Palilula na čijoj teritoriji se nalazi ovaj memorijalni kompleks

Herbicidni tretman će trajati do kraja marta, on će sprečiti rast svih nekorisnih biljaka na ovom prostoru. JKP „Mediana“ je preuzela redovno održavanje Starog groblja.

Foto: GO Palilula

Upozoravaju se građani da u toku trajanja tretmana ne izvode svoje kućne ljubimce u šetnju kroz kompleks Starog groblja. Upozorenja su istaknuta na svim kapijama groblja.

Staro niško groblje koje se prostire na 17 hektara, nedavno je očišćeno od nepoželjnog i divljeg rastinja, prvi put posle skoro pola veka.

U akciji uređenja jedinstvenog spomenika kulture od velikog značaja, učestvovalo je nekoliko organizacija civilnog društva, udruženja, volontera, ustanova i institucija. Akciju je pokrenula GO Palilula.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com