Društvo

Počelo uklanjane najveće divlje deponije u Nišu

Državna sekretarka Ministarstva zaštite životne sredine Ivana Hadži Stošić obišla je radove na uklanjanju najveće divlje deponije u Nišu, koja se nalazi u neposrednoj blizini keja na Nišavi. Uz podršku Ministarstva, u Nišu će ove godine biti uklonjeno 10 divljih deponija. Prema najavama u 2023. godini ukupno će u 30 lokalnih samouprava biti uklonjeno više od 170 divljih deponija i smetlišta.

Uklanjanjem najveće divlje deponije u ulici Ivana Milutinovića, kod nišavskog keja, otpočela je realizacija projekta „Zeleno i čisto“, za koji su početkom jula meseca ministarka Irena Vujović ispred Ministarstva za zaštitu životne sredine i Dušica Davidović ispred Grada Niša potpisali ugovor o zajedničkom finansiranju.

„Sa tri lokacije na ovom potezu ukupno će biti uklonjeno 1100m3 otpada. Ukupna vrednost projekta je 5.625.000 dinara, od čega Ministarstvo zaštite životne sredine sufinansira iznos od 4.500.000 dinara, a Grad Niš obezbeđuje ostatak para u iznosu od 1.125.000 dinara. Projektom je predviđeno uklanjanje otpada u količini od 2600 m3, sa deset lokacija“, kazali su u JKP Mediana kojoj je poveren posao uklanjanja deset divljih deponija u svih pet Gradskih opština na teritoriji grada Niša.

Početak radova na realizaciji projekta obišli su Državna sekretarka Ministarstva zaštite životne sredine, Ivana Hadži Stošić, rukovodilac Sektora za planiranje i upravljanje projektima KLER-a, Ivan Pavlović i direktor JKP “Mediana” Niš, Ivan Mihajlović.

Biće uklonjena i deponija koja se nalazi kod podvožnjaka u Donjoj Vrežini, iza mosta u Nišavskoj ulici, na dve lokacije u Moravskoj ulici, na dve lokacije u ulici Slaviše Cekića, kod mosta na reci Nišavi u Proseku i na tri lokacije u ulici Ivana Milutinovića.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

7 Komentara

  1. Na mesto očišćene deponije ostaviti po jednog komunalnog policajca da danonoćno dežura bar mesec dana, pa kad uhvati onog-one koji opet tu izbacuju otpad, debelo kazniti(zaplena vozila i npr. min. 100 000 rsd. kazna) istrajati na tome i videćete rezultate…

  2. O kakvoj najvecoj deponiji u Nisu pricate???Najveca deponija u jugoistocnoj Srbiji koja se nalazi u ataru sela Gornje Medjurovo na gradskoj opstini Palilula koja je udaljena 6,5km od pesacke zone Nisa,sta cemo sa tim???Kakva Vrezina,kakav Prosek to su smesne deponije u poredjenju sa onom u G.Medjurovu.Naravno da treba i njih ukloniti ali ne treba ih reklamirati kao najvece kad su nevidljive u poredjenju sa onom u Medjurovu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com