Hronika

Počelo suđenje osumnjičenima za ubistvo Draška R. Jedan brat za ovo delo optužio drugog

Pred Višim sudom u Nišu danas je počelo suđenje braći Nikoli u Marku M. koji su osumnjičeni da su 8. oktobra prošle godine u krugu niške fabrike MIN kopex sekirom i macolom usmrtili Draška Ranđelovića (46) kod kojeg su radili.

Nikola pred sudom nije želeo da iznese svoju odbranu već se branio ćutanjem, dok je Marko za smrt ovog biznismena optužio upravo starijeg brata.

“Bili smo angažovani kod Draška na privremenim radovima. Sređivali smo halu u Min Kopexu. U jednom trenutku došlo je do svađe između Nikole i Draška i Nikola ga je udario sekirom u glavu. Počeli su da se otimaju. Neko mi je rekao: “Ti se ne mešaj”. Uzeo sam svoje stvari i otrčao kući. Nikola je došao malo kasnije. Bio je nervozan i agresivan. Naredio mi je da odnesem neke stvari koje su bile u džaku i da ih bacim u Nišavu. To sam uradio. Kada sam došao kući, priznao mi je da je ubio Draška”, rekao je pred portom Višeg suda Marko i dodao da je Draška znao kratko, ali da je njegov brat sa njim bio blizak.

Na sudu je ispitana i supruga pokojnog Draška koj je rekla da ne Nikola radio sa njenim suprugom, ali sa nije bio prijatelj porodice već samo radnik.

Otac osumnjičene braće udaljen je iz sudnice zbog dobacivanja supruzi pokojnog.

Braća N.M. i M.M. sumnjiče se da su 8. oktobra u krugu fabrike „MIN Kopeks“ ubili Draška R. tako što su ga više puta udarili čekićem i sekirom u glavu.

Oni su obavestili policiju da se u krugu fabrike nalazi beživotno telo Draška R. Mirno su dočekali dolazak policije.

Tada su ispričali da ih je Draško pustio na pauzu za ručak i da su našli njegovo telo kada su se vratili. Najpre nisu bili osumnjičeni za zločin, ali ih je policija operativno taktičkim radom dovela u vezu sa zločinom nakon čega su uhapšeni.

Naredno ročište zakazano je za 27. septembar.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com