Kultura

Počelo snimanje filma o Bilji Krstić u produkciji Olivera Paunovića

IZVAN VREMENA

Pala je prva klapa dokumentarnog filma “Izvan vremena”, o jednoj od naših najtalentovanijoj pevača Biljani Krstić, reditelja Branke Bešević Gajić, koji radi niška produkcija na čelu sa producentom Oliverom Paunovićem.

Ovo će biti dugomentražni dokumentarni film i baviće se fenomenom ličnosti jedne od najtalentovanijih balkanskih etno pop izvođača, Bilji Krstić, koja je impresivnim talentom, lepotom i mladošću ostvarila meteorsku karijeru na prostorima bivše Jugoslavije.

Celovečernji dokumentarni film „Izvan vremena“ je pre svega film o neprestanoj životnoj borbi, o bezuslovnoj ljubavi, umetnost koja briše granice, koja spaja ljude bez obzira na nacionalnost i versku pripadnost. Biografski film o muzičkoj divi, film o ženi koja je svojim talentom i svojom mladošću zasenila svetsku muzičku scenu.
Dokumentarni film pod radnim naslovom “Izvan vremena” treba da bude: mešavina snova i realnosti treba da bude istinita bajka isprepletana celim Biljinim bićem.

Fotografija sa snimanja filma; Foto: Nikola Spasić

Prvi kadrovi zabeleženi su na vokalnoj radionici „Bistrik“ Bilje Krstić, koja je održala jubilarni koncert „Rasla dunja i jabuka“ u Kolarčevom narodnom univerzitetu.

“To je samo jedan početak, snimanje se nastavlja u Beogradu, a onda dalje u našem regionu, u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i naravno Nišu, njenom rodnom gradu”, objašnjava rediteljka Branka Bešević Gajić.

Bilja je žena koja je dostigla vrh izuzetne zvezdane karijere u vremenu kada su talenat i rad bili presudni, zahvaljujući snažnom duhu njen ugled i meteorska karijera traje i danas-inspiraše filmske stvaraoce i ostavlja doprinos kapitalnim delima srpske kinematografije.

“Ova priča je jedinstvena po tome što je radnja svedena i u vremenu i u prostoru i po tome što istražuje fenomen ljudske duše, prožet elementima bezuslovne vere, nade i ljubavi. Zbog toga je film „Izvan vremena“ bajka sa porukom celom svetu verujte u to što radite i ostvariće te svoj san”, poručila je Bešević Gajić.

Foto: Nikola Spasić

Ona je rekla Niškim Vestima da će se veliki deo snimanja obaviti i u Nišu, rodnom gradu Bilje Krstić.

“Grad Niš je veoma važan za nju, tako da ćemo u Nišu biti dugo i na moje zadovoljstvo. Ja sam neko ko je mnogo mnogo proputovao i video čitavu zemaljsku kuglu, nema gde nisam bila, ali moram da priznam da me je Niš kupio za ceo život. Ostaće mi zauvek u sećanju 2014. godina kada sam stala na scenu Letnje pozornice i dobila veliki aplauz za svoj film “Lauš” o Žarku Lauševiću To je meni bilo veoma važno jer je to bio početak moje karijere, prvo rađanje u tom filmskom svetu. Nigde takve ovacije nisam osetila kao što sam u Nišu. Svake godine kada sam dolazila sa svojim filmovima taj osećaj se ponovio. Ja se nadam da će se i ova dva dela koja radim sa Oliverom Paunovićem, o Bilji Krstić i Dušanu Saviću, videti premijerno u Nišu”, kazala je Branka Bešević Gajić.

Foto: Nikola Spasić

Direktor fotografije je Nikola Spasić, ali rediteljka naglašava da bez producenta Olivera Paunovića ne bi mogli ništa da urade. Paunović sa druge strane ne krije zadovoljstvo što upravo njegova produkcija radi film o ovako velikoj balkanskoj etno zvezdi.

Oliver Paunović, producent

“Moja misija je promocija Niša i Nišlija kroz dokumentarna ostvarenja koja radim.

Izuzetno mi je drago što su se kockice sklopile i što smo otpočeli snimanje filma o Bilji Krstić.

Ona to zaslužuje, zaslužuje svojom veličinom, svojom neposrednošću, svojom popularnošću, a uporodo s tim svojom skromnošću.

Verujem da će ovo da bude jedna predivna životna priča sa puno edukativnog sadržaja za buduće generacije”, rekao je Paunović i zahvalio se Biljani Krstić što je poverila niškoj produkciji da njen svede na filmsku priču.

Biljana Krstić je rođena u Nišu, 9. novembra 1955. godine, gde je i završila osnovno i srednje muzičko obrazovanje u MŠ “Dr Vojislav Vučković”. U Beogradu je upisala i završila Fakultet muzičke umetnosti. Njen uspeh i njena popularnost mere se 40-godišnjom karijerom i time što je na mnogim koncertima delila scenu sa najeminntnijim svetskim muzičarima, gde i ona pripada. Dobitnica je brojnih značajnih nagrada i priznanja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com