Društvo

Počelo razminiranje terena u novom naselju Ardija

U novon niškom naselju Ardija počelo je rezminiravanje 80.000 kvadrata zemljišta na prostoru gde se planira izgradnja 2000 stanova u prvom naletu za pripadnike snage bezbednosti. Na deminiranju će raditi pripadnici Centra za razminiranje Republike Srbije, a radovi će biti završeni, ukoliko deminerima vreme bude išlo na ruku, za 16 dana.

„Projekat humanitarnog razminiranja koji je Centar izradio počinje danas a  radi se o 80.000 kvadrata i trenutno je  ovde 16 deminera sa potrebom logistikom. Ukupno će 20 ljudi danas  biti na ovom terenu. Ukoliko bude potrebno, sve zavisi šta budemo zatekli na terenu, na ovom mestu može da radi i više ljudi“, kazao je Bojan Glamočlija, direktor Centra za razminiranje.

Početak deminiranja u naselju Ardija pratila je i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski sa saradnicima iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i većnikom Nenadom Stankovićem.

„Gradu je ovaj posao jako važan jer zajedno sa Republičkom građevinskom direkcijom radimo na oživaljavanju još jednog dela Niša. Na  ovom prostoru, u naselju Ardija, gradiće se 2400 stanova za snage bezbednosti, u prvoj fazi oko 2.000. Za Grad je razminiravanje ovog prostora od višestrukog značaja jer će oživeti ovaj deo grada koji je neizgrađen za sada, a sa druge strane rasteretićemo saobraćajno jedan veliki deo grada  koji sada ima problem sa saobraćajem u toku radnog vremena. Kada  spojimo Somborski  bulevar sa bližim izlazom na auto-put onda ćemo završiti i taj veliki posao“, kazala je gradonačelnica Sotirovski najavivši da će nakon deminera na ovom prostoru da se nađu i arheolozi koji ovde očekuju nalazište.

Dušan Radivojević, direktor KLER-a je podsetio da se ovaj projekat realizuje zajedno sa Republikom Srbijom, odnosno Građevinskom direkcijom Republike Srbije sa kojom je sprovedena  i javna nabavka za razminiravanje terena.

  „Značaj projekta je višestruk, pre svega zbog  zatvaranja saobraćajnog prstena Bulevara Svetog Pantelejmona na novoizgrađeni kružni tok Bulevara Nikola Tesla i Bulevara heroja sa Košara. Značajna je i izgradnja stanova za pripadnike službe bezbednosti a podsećanja radi stanove za njih gradimo i na lokaciji Stevan Sinđelić gde se završavaju radovi na izgradnji 188 stanova a uz podršku Republike Srbije“, zaključio je Radivojević.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com