Društvo

Počelo postavljanje “tramvajskog mosta” u naselju Nikola Tesla, uskoro završetak biciklističke staze prema Niškoj Banji

Počelo je postavljanje tzv. “tramvajskog mosta” kod naselja Nikola Tesla kako bi bila završena biciklistička staza prema Niškoj Banji, saopštila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski na svojoj facebook strani.

Izgradnja staza deo je projekta rekonstrukcije i rehabilitacije kolovoza na Bulevaru Svetog cara Konstantina od Niške Banje do Naselja Nikola Tesla, a radovi su započeti još aprila 2016. godine.

Kako je ranije najavljivano, pešačka i biciklistička staza trebalo bi da poveže dve niške opštine, GO Medijana i GO Niška Banja, jer će ići od Delta Planeta, preko Stop šopa do Niške Banje.

Foto: press služba gradonačelnice

Gradonačelnica je istakla da se trenutno na Bulevaru Nemanjića od TC Delta prema parku Sveti Sava obeležava veoma prometna staza za bicikliste kako bi bila vidljivija.

Podseća da su ranije na ovom delu staze postavljene i servisne stanice.

“Izgradnjom biciklističkih staza poseban akcenat stavljamo na očuvanju životne sredine jer se smanjuje broj automobila na ulicama u gradu”, zaključila je Sotirovski.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

5 Komentara

  1. ta biciklisticka staza trazi mali i neku hladovinu, nigde drvo nema, ovo sto ima zasadjeno po jedno drvce na svakih 20 metara

  2. Upravo sam prosla, prolazim tu svakog dana, niko nista ne radi… Kakav crni most…

  3. U Somborskom bulevaru se na biciklicistickoj stazi parkiraju automobili, i to je svima ok.

    1. Razmisljam da li bi bilo ok da formiram grupu koja ce da busi gume onima koji se parkiraju tu i na zelenim povrsinama, udara cvrge pesacima koji setaju biciklistickim delom i obrnuto, vandalise ulazna vrata ljudima koji bacaju smece kroz prozor zgrade, obara telefone iz ruku zombija koji gledaju u njih dok hodaju i prelaze ulicu ili mozda mogu i sam to da radim da ne opterecujem druge 🙂

  4. Dali su projektanti biciklisticke staze ikada seli na biciklu i pokusali da voze do Niske banje? Da jesu ,nebi se moralo kod Brzog Broda na kruznom toku, izlaziti na kolovoz za automobile i predkakati ivicnjaci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com