Društvo

Počelo postavljanje drvenog pešačkog mosta u Tvrđavi

Stigao je novi pešački most i u narednim danima biće završeno njegovo postavljanje u Tvrđavi. Posle završetka radova na montaži nove konstrukcije i dobijanja potrebnih dozvola, most koji spaja Gradsko polje sa Tvrđavom i koji koriste đaci, studenti, zaposleni u Naučno-tehnološkom parku, kao i posetioci Tvrđave, biće u funkciji i predat građanima na korišćenje.

Stari most je uklonjen jer je bio nebezbedan, a i novi pešački most je izrađen od drveta, prema preporuci Zavoda za zaštitu spomenika.

Foto: Grad Niš

„Stižu gotovi elementi koji su u fabrici urađeni. Montažu je započeta i narednih dva do tri dana most će biti montiran. Ovaj most imaće jedan lep izgled, po projektu Građevinskog fakulteta Instituta koji su radili. Prethodni most je sagrađen 1981. godine, a ovaj most će, nadam se, doživeti duži životni vek nego prethodni, s obzirom na to da se radi o modernom mostu, koji je zahtevao sam proces proizvodnje u fabrici“, rekao je v. d. direktora Direkcije za izgradnju grada Zoran Prokić.

Foto: Grad Niš

Most je proteklih godina više puta popravljan, a za pešake je zatvoren krajem oktobra prošle godine. Kao najkraću vezu između grada i Gradskog polja građani od tada koriste prolaz u podnožju zidina Tvrđave.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. bitno da je Prokic direktor, eeee zemljo Srbijo. Nema veceg i dvolicnijeg muljatora od njega

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com