Društvo

Počelo novogodišnje ukrašavanje grada

Postavljanjem ukrasnih lampiona na Trgu kralja Milana, JKP „Parking servis“ započeo je novogodišnje ukrašavanje grada, a prema rečima Predraga Nikolića, rukovodioca službe signalizacije, javnog osvetljenja i novogodišnje dekoracije, praznično ukrašavanje biće završeno do 20.decembra.

Nikolić najavljuje i iznenađenje za Nišlije koji će kraj ove i početak Nove godine dočekati i sa novim ukrasima čija je nabavka u toku, ali će svakako zasvetlucati za najluđu noć.

Grad Niš je ove godine za novogodišnju dekoraciju izdvojio 7,3 miliona dinara. Poseban akcenat biće stavljen na ukrašavanje drveća led stringovima budući da to deluje vrlo efektno.

„Pre dve godine smo nabivili nove ukrase koji će i sada biti postavljeni i koji su naišli na dobar prijem kod građana. Grad je ove godine opredelio za novogodišnju dekoraciju preko sedam miliona dinara, postupak javne nabavke je u toku tako da najnovije ukrase možemo da očekujemo u poslednjoj nedelji decembra. To će biti finiš kada se radi o dekoraciji grada“, kaže Nikolić i dodaje da ne može precisno da kaže gde će se novi ukrasi nalaziti budući da njihovo postavljanje mora da se uskladi sa stubovima javne rasvete, a i mesta na kojima će biti postavljeni zavise od dimenzija ukrasa, ali sve će se rešavati u hodu.

Lokacije na kojima će se ukrasi nalaziti biće iste kao i prošle godine. Odrasli i mališani će i ove godine uživati u vilinom konjicu koji će se nalaziti na Trgu kralja Milana.

„Novogodišnji ukrasni paket biće i sada postavljen u Obrenovićevoj ulici gde je pešačka zona, a zvezdano nebo će ukrasiti deo na ulazu u Kazandžijsko sokače kome će biti posvećena posebna pažnja“, objašnjava Nikolić. „Inače veći deo ukrasa će se i sada nalaziti u, takozvanoj, plavoj zoni, koja pored već navedenih lokacija obuhvata i Dušanovu ulicu. Novogidšnjom dekoracijom će na poseban način biti ukrašeno još nekoliko lokacija u gradu kao što je Tvđava, potom Tvrđavski most, ali i prostor kod Narodnog pozorišta, potom Gradska kuća i Opština u Nikole Pašića. To su već poznate lokacije koje oplemenjujemo dodatnom dekoracijom“, kaže Nikolić.

Nikolić dodaje da će novogodišnja dekoracija blistati i u vreme Božićnih praznika.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com