Društvo

Počelo čišćenje korita reke Nišave u centru Niša

U cilju prevencije od poplava započeto je redovno čišćenje korita reke Nišave u centru grada.

Trenutno se radi na potezu između Kamenog i Železničkog mosta, a posao zajednički izvode Vodoprivredno preduzeće “Erozija” iz Niša i Javno vodoprivredno preduzeće “Srbijavode”.

Korito reke Nišave čisti se i uređuje svake godine u ovom periodu. Svo smeće koje nemarni građani odlažu pored ili u reku vremenom se nataloži, po nepisanom pravilu u blizini mostova, što pri naglom skoku vodostaja može da dovede do ozbiljnog zagušenja protoka, pa i do izlivanja reke.

Foto: A.P.

Reč je o redovnom čišćenju korita Nišave, jer tokom vremena svašta doplovi do mirnog toka kakav je ovaj u centru. Ljudstvo i mehanizacija su na terenu, gde će raditi nekoliko dana. Ukloniće svo smeće i rastinje i time pripremiti reku za period nadolazećih padavina. Od 1948. nismo imali takve probleme, ali čak i velike vode znaju da bar jednom u hiljadu godina naprave problem”, ističu nadležni.

Grad koji ima nameru da siđe na Nišavu, jer se ovde otvaraju ozbiljni potencijali, mora i da brine o njima. Ali ne samo grad, već i sami građani, jer još ima onih koji umesto u kantu smeće ostavljaju pored ili bace u reku.

Foto: A.P.

Kese, plastične flaše, razna ambalaža i pored apela, svakodnevna su pojava, pored rastinja koje je vidljivo zbog niskog vodostaja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com