Društvo

Počelo čišćenje korita Gabrovačke reke

Radnici JKP “Mediana” i zatvorenici Kazneno-popravnog zavoda započeli su čišćenje korita Gabrovačke reke od pruge do ušća u Nišavu. Akcija ima cilj da poboljša komunalnu sliku na teritoriji najveće niške opštine.

Gabrovačka reka protiče kroz gusto naseljeni deo Niša, zapuštena je i više godina nije čišćena. Vađenje rastinja i čišćenje reke uz samu obalu sa osuđenicima niškog zatvora i nekoliko komunalaca trajaće koliko bude potrebno. Opština Medijana je za angažovane radnike obezbedila tople napitke kako bi im makar malo olakšala posao u ovim hladnim danima“-stoji u saopštenju JKP “Medijana”.

Ovo je prva akcija ovog tipa koju organizuje Gradska opština Medijana u saradnji sa Kazneno-popravnim zavodom u Nišu, a u cilju podizanja kvaliteta života građana Niša i socijalizacije osuđenika ove ustanove.

 

Tekst je deo projekta “Medijana = slika grada Niša” koji je podržan od strane Gradske opštine Medijana u okviru raspodele sredstava za finansiranje proizvodnje medijskih sadržaja u 2017.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com