Društvo

Počeli radovi u Suvom Dolu na kući devojčice koja je bila oteta, useljenje za dva do tri meseca

Devojčica iz Suvog Dola kraj Niša koja je pre tri godine bila žrtva otmice i zlostavljanja, dobiće uskoro svoju sobu, pošto je započeta rekonstrukcija porodične kuće u kojoj živi sa roditeljima, babom i rodjacima.

Otac devojčice Robert Karimanović rekao je danas da će se dogradnjom i adaptacijom dobiti još oko 40 kvadrata stambenog prostora.

“Useljenje očekujemo za dva do tri meseca. Prioritet nam je svakako da naša ćerka dobije svoju sobu”, rekao je Karimanović.

On se zahvalio gradu Nišu i humanim ljudima koji pomažu da se njihova kuća rekonstruiše.

Obilazeći dom Karimanovića, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski rekla je da će u izvodjenju radova učestvovati veći broj humanih pojedinaca i gradskih preduzeća.

“Uz pomoć Centra za socijalni rad obezbedili smo gradjevinski materija, a zajedno sa crepom njegova vrednost biće milion dinara. Investitor se ponudio da o svom trošku izvede grube gradjevinske radove, a finije gradjevinske radove izvešće radnici ‘Nišstana'”, navela je Sotirovski.

Prema njenim rečima, u obnovu doma Karimanovića biće uključena i druga gradska preduzeća poput Gradske stabene agencije, “Mediane”, vodovoda, a nijedno od tih preduzeća neće naplatiti svoje usluge.

Sotirovski je kazala da je u ulici u Suvom Dolu kojoj se kuća nalazi, već uredjeno i postavljeno ulično osvetljenje.

“Uskoro ćemo staviti tačku na ovaj slučaj i pomoći devojčici koja je imala tu nesreću da joj se desi, to što joj se desilo. Mislim da smo svi zajedno učinili jednu plemenitu stvar”, izjavila je Sotirovski.

Rešavanje stambenog pitanja Karimanovića duže vreme bilo pod znakom pitanja jer porodica nije ispunila konkursne uslove i nije dobila u zakup socijalni stan u zgradi u Ulici Majakovskog, a stan koji im je grad ponudio u zakup odbila je uz obrazloženje da je neuslovan.

Na predlog porodice, rukovodstvo grada Niša donelo je odluku da stambeni problem devojčice i njenih roditelja bude rešen dogradnjom kuće u kojoj žive, a čiji su vlasnici njeni baba i deda.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com