Kultura

Počeli radovi na dogradnji Male scene niškog teatra

Grad Niš i Narodno pozorište, uz pomoć Ministarstva kulture i informisanja, uspeli su da započnu izgradnju male scene što je nedostajalo pozorištu od njegovog osnivanja, kazali su danas nadležni prilikom obilaska radova. Za dogradnju Male scene, država je izdvojila milion evra.

Rok za završetak radova je septembar 2023. godine.

Foto: J.M.

 

“Mala scena sama po sebi znači jedan poptuno novi pristup radu na predstavama, radu na pozorišnoj umetnosti i ono što jeste dobro je to što će taj prostor da omogući novim, mladim kolegama i koleginicama, da svoja znanja, talenat predstave na najbolji mogući nači”, ističe direktor Narodnog pozorišta, Spasoje. Ž. Milovanović.

 

Prema njegovim rečima, sama činjenica da Narodno pozorište Niš ima prostor, omogućiće paralelne predstave, što će došrineti Narodnom pozorištu da nastavi da radi u punom kapacitetu i u punom sjaju.

“Ovo pozorište je jedno od retkih koje od svog osnivanja radi u kontinuitetu,  započeli smo sa Svetosavskim ordenom završavamo izgradnjom male scene i od juče smo i dobitnici najznačajnijeg priznanja grada Niša nagrade „11 januar“. Nadam se da će ovakve godine da nam se ponavljaju”, navodi direktor pozorišta.

Gradonačelnica Dragana Sotirovski istakla je da je ovaj projekat najbolji pokazatelj kako se udruženim snagama može sve.

Prema njenim rečima, projekat koji stoji sedam godina,  a udruženim snagama iz pozorišta i grada uspeli su da objasne državi zašto je potrebno da Niš i Narodno pozorište imaju malu scenu, što je i uradilo plodom.

“Od priznanja koje su dobili od države, preko velikog priznanje koje smo im im mi kao grad dali jer su zaista u ovoj 2022. godini prikazali jedan poseban odnos i pokazali mogućnost kada se dogovore unutar svoje kuće da postignu mnoge rezultate i da nas kao publiku ovde u Nišu obraduju, do toga da smo koliko toliko pomogli i da dobiju novi vozni park od kamiona, kombija, automobila, do ove scene i što je najbitnije do novih radnih mesta za glumce, za decu koja žive u Nišu, koja su završila Akademiju u Beogradu, koja nisu ostala u Beogradu već su rešila da se vrate u Niš i da ovde nastave život”, završava Sotirovski.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Боже, Боже….. ко је дозволио уништавање историјски заштићене зграде??? Њима је и велика сцена ПРАЗНА због лошег квалитета представа, па сад још треба и мала сцена!? Нишу треба НОВА, већа вишенаменска зграда за сценске уметности, а не дограђивање зграде старе 100+ година. Страшно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com