Region

Počeli radovi na adaptaciji zgrade Gerontološkog centra u Svrljigu

Narodni poslanik Milija Miletić sastao se u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja sa državnim sekretarom Nenadom Nerićem kako bi razgovarao na temu otvaranja Gerontološkog centra u Svrljigu, u zgradi bivše Industrije tekstilnog kombinata ,,ITK”.

Sastanku u Ministrastvu prisustvovao je i investotr Zoran Matković, vlasnik objekta bivše firme ,,ITK” u Svrljigu koji je izgrađen na oko 2.000 kvadrata.

Po rečima narodnog poslanika Milije Miletića, investitor je ušao u postupak rekonstrukcije objekta kako bi ga prilagodio nameni za otvaranje staračkog doma, odnosno Gerontološkog centra.

„Sekretar Nerić nam je dao smernice i uputstva koja se moraju ispoštovati prilikom otvaranja Gerontološkog centra. Najbitnije je dobiti licencu za rad, na čemu se uveliko radi“, poručio je Miletić.

Miletić je upoznao državnog sekretara sa potrebama starijih Svrljižana koji koriste domski smeštaj van Svrljiga, u Knjaževcu, Nišu i drugim opštinama i gradovima.

Na sastanku je dogovorena uzajamna saradnja i logistička podrška za izgradnju i kasnije smeštaj zainteresovanih lica.

„Investitor nam je dao uverenje da će licencu za rad dobiti do marta sledeće godine, a ujedno će imati i priliku da učestvuje na konkursima koje raspisuje ovo ministarstvo, a odnosi se na staračke domove i potrebe za smeštaj socijalno-ugroženog stanovištva“, kaže Miletić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com