Obrazovanje

Počeli prijemni ispiti za specijalizovane gimnazije i odeljenja, muzičke i umetničke škole

Prijemni ispiti za upis u specijalizovane gimnazije i odeljenja, umetničke i muzičke škole, kao i bilingvalna odeljenja počinju danas.

Prijemne ispite prvi će polagati učenici zainteresovani za upis u srednje muzičke i baletske škole, specijalizovane gimnazije i odeljenja za matematiku, fiziku, računarstvo i informatiku, kao i bilingvalna odeljenja, dok će prijemni ispiti za ostale specijalizovane gimnazije i odeljenja i umetničke škole likovne oblasti biti održani do 16. maja.

Za polaganje prijemnih ispita za upis učenika u specijalizovana odeljenja i škole, za školsku 2021/2022. godinu, prijavilo se ukupno 7.336 kandidata na 4.871 mesta.

Prema Kalendaru upisa u srednje škole, konačni rezultati prijemnih ispita biće objavljeni do 19. maja 2021. godine, a po prvi put uvid u rezultate prijemnih ispita biće dostupni na portalu www.mojasrednjaskola.gov.rs.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com