Društvo

Počeli Dani turizma u Nišu

U Nišu se od 25. do 27. septembra, po prvi put održava manifestacija Dani turizma. Radi se o trodnevnom događaju koji traje do nedelje, kada će se završiti promenadnim sajmom u glavnoj ulici. Manifestacija se održava umesto dosadašnjeg Sajma turizma i tim povodom gosti Grada Niša su predstavnici Turističke organizacije Srbije, kao i turističkih organizacija iz mnogih gradova.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski istakla je da će ovo trodnevno druženje promovisati naš grad, ali i čitav region na svojevrstan način.

“Već smo danas razgovarali o sjajnim primerima Knjaževca, koji ima pokretne brane na Timoku, o sjajnom vinu, ljubavi i vetru kako rekoše gosti iz Vršca. Svemu onome što Prokuplje i toplički kraj spremaju kada su turisti u pitanju, a ne treba zaboraviti da Niš ima državni aerodrom, da to i te kako svima znači, da ćemo sutradan izgradnom auto-puta od Niša do Merdara i dalje do Drača, Jadransko more približiti ovom kraju Sribje, da smo takođe na raskrsnici ili kako rekoše jednoj luci do susedne Sofije, odnosno Skoplja i da na sve načine treba da se udružimo i promovišemo ne samo ovaj kraj nego samim tim i celu Srbiju”, rekla je gradonačelnica.

Ona je istakla da će Grad Niš nastaviti da podržava Turističku organizaciju Niša, kao i ideju integrisanog turističkog sadržaja.

Niš kao velika raskrsnica svih puteva postaje mesto susreta i postaje velika luka odakle ljudi kreću dalje u obilazak Srbije istakla je Vesna Raca Radisavljević, pomoćnik direktora u Turističkoj organizaciji Srbije.

“Nadam se da će novi susreti i novi načini komunikacije doprineti da cela ova regija bude prepoznatljivija, da izgradi nove turističke proizvode i samim tim da ima više posetilaca”, izjavila je Radosavljević.

Ona je naglasila da je umrežavanje, odnosno regionalna saradnja, ključ rasta i razvoja turizma.

“Malo je onih destinacija ili gradova koji sami mogu da ponude mnogo ili da ponude sve jednom turisti. Izuzetno je važno da turistički proizvod bude za mnogo kategorija turista. To je moguće jedino uspostavljanjem zajedništva i regionalne saradnje” kazala je Vesna Raca Radosavljević.

Cilj Dana turizma je da se boravak turista u Nišu produži sa tri, pet ili sedam dana i da se i dalje promoviše Niš preko aerodroma pod sloganom “Letitie u Srbiju preko Niša”, rečeno je u Gradskoj kući gde je organizovan prijem za turističke radnike i organizacije iz cele Srbije.

Građani u okviru Dana turizma dobijaju mogućnost da razgledaju grad panoramskim autobusom. Pored toga petkom i subotom od 18 do 21 mogu se voziti cvetnim fijakerom u Tvrđavi u okviru humanitarne akcije pomoći NURDOR-u.

U ponudi su i različite avanturističke i pešačke ture, gde su na raspolaganju klubovi, udruženja i turoperateri koji rade te ture, a otvoren je i vizitorski centar Cerjanska pećina subotom i nedeljom od 9 do 13 časova.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com