Društvo

Počeli Dani turizma u Nišu

Dani turizma počeli su danas u Nišu. Ova manifestacija trajaće sve do 8. septembra, a biće održana u Parku sedmi juli,prekoputa Gradske kuće.

Ovaj Međunarodni sajam turizma oukpio je mnoge predstavnike turističkih organizacija iz Srbije ,hotelijere i ugostitelje i predstavnike udruženja za aktivni odmor iz cele Srbije ali i iz regiona Balkana.

” Danas predstavljamo turističke organizacije širom naše zemlje, predstavljamo našu prelepu Srbiju i pratimo slogan Turističke organizacije Srbije : Biram srcem – biram Srbiju .Turistička organizacija Niš će predstaviti aranžmane u oblasti aktivnog odmora, vinskog turizma kolegama koji su došli iz naše zemlje, ali i koolegama iz Bugarske i Makedonije. Cilj nam je da predstavimo novi turistički proizvod,niško veče i nadamo se da će gosti uživati i zapamtiti Niš. ” , izjavila je Dragana Petković , direktorka Turističke organizacije Niš

Vesna Raca Radisavljević iz Turističke organizacije Niš je u svom obraćanju napomenula da je Turistička organizacija Srbije u svojim  promotivnim aktivnostima bila inspirativna i da su mnoge sredine ponudile svoje najbolje. Poručila je da se turizam polako oporavlja nakon dve teške godine.

“Turistička privreda pokazala je izuzetnu vitalnost i da je vrlo fleksibilna. Brojevi domaćih i stranih gostiju su na nivou na kome su bile 2019. godine , što pokazuje oporavak turizma. “

Žikica Nestorović, državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacije izjavio je da je u periodu od 2015. do 2021. godine ovo Ministarstvo izdvojilo 152 miliona dinara za infrastrukturne projekte u Nišu, dok je za projekte promocije i manifestacije odvojilo ukupno 31,9 miliona dinara.  On je dodao da statistički podaci govore da Niš postaje sve zanimljiviji turistima iz godne u godinu :

“Prirodne i kulturne osobenosti Niša  zajedno sa velikim iskustvom u turističkoj delatnosti mogu podići ne samo turizam, već i mnoge druge prateće privredne delatnosti,čime cela opština i stanovnici mogu imati velike koristi i ostvarivati prosperitet. “


Gradska većnica Andrijana Atanasov napomenula je  kako je nakon godinu dana od početka mandata svima poznato da je turizam postao jedan od prioriteta, a to će ostati i u narednim godinama.

“Mi se kao grad trudimo zajedno sa Turističkom organizacijom Niša da sve radimo u skladu sa epidemiološkim merama. U proteklom periodu mogli ste da uživate u Nišvil džez festivalu i Filmskim susretima.Poštovaćemo mere i na dalje, ali na svu sreću život mora da ide dalje,a za turizam je jako bitno da se manifestacije održavaju.Posle više godina, biće otvoren arheološki park Medijana,u planu je izgradnja akva parka u Niškoj banji,botaničke bašte …Imamo puno planova i za našu Nišku tvrđavu ,ali i puno planova za bolji razvoj turizma. “

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com