Kultura

Počele probe za operu “Karmen”

U niškom Narodnom pozorištu počele su probe i pripreme za izvođenje opere „Karmen“ Žorža Bizea, a premijera je najavljena za jun ove godine.

Protagoniste projekta pozdravila je, na konferenciji za medije u Gradskoj kući, gradska većnica Adriana Anastasov koja je rekla da Grad Niš pruža podršku nastavku saradnje posle uspešnih premijernih izvođenja operete „Slepi miš“ i opere „Seviljski berberin“ na sceni Narodnog pozorišta.

Ona je podsetila da će sledećeg meseca početi radovi na izgradnji Male scene Narodnog pozorišta uz pomoć Ministarstva kulture i informisanja. U drugoj fazi uslediće i adaptacija Velike scene, napomenula je ona.

Savetnik predsednika Srbije za kulturu i dirigent Dejan Savić rekao je da su prethodni projekti pokazali da je opera potrebna Nišu i da je Grad Niš pokazao ozbiljan interes za razvoj ove umetnosti.

Reditelj Ivan Vuković, dirigentica i dekanica Fakulteta umetnosti Milena Injac, direktorka marketinga i produkcije Narodnog pozorišta Miljana Nenadov i mecosporan Aleksandra Ristić (Karmen) govorili su sa puno optimizma i sa punim stvaralačkim elanom o radu na pripremama za izvođenje opere.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com