Društvo

Počele pripreme za operativno taktičku vežbu “Sistem 2021”. Uzbunjivanje stanovništa tokom vežbe

Na teritoriji gradske opštine Crveni krst (u naselju Stevan Sinđelić, naselju Ratko Jović i Radnoj zoni „Sever”), u petak, 5. novembra 2021. godine biće izvedena operativno-taktička vežba „SISTEM 2021″.

Sirene za javno uzbunjivanje će se čuti u naselju Stevan Sinđelić i naselju Ratko Jović emitovanjem signala „opasnost od elementarne nepogode – zemljotres” na početku vežbe u trajanju od 90 sekundi i na kraju vežbe emitovanjem signala „prestanak opasnosti” u trajanju od 60 sekundi, navodi se u saopštenju.

“U Radnoj zoni „Sever” emitovaće se sa ručne sirene signal “požarna opasnost” u toku vežbe u trajanju od od 90 sekundi i na kraju vežbe emitovanjem signala “prestanak opasnosti” u trajanju od 60 sekundi. Vežba traje od 10.00 do 12.00 sati”, preciziraju u saopštenju dostavljenom medijima.

Vežbu izvodi MUP – Sektor za vanredne situacije – Uprava za vanredne situacije u Nišu zajedno sa Gradskim štabom za vanredne situacije Niša sa ciljem provere funcionalnosti sistema smanjenja rizika od katastrofa i upravljanja vanrednim situacijama.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com