DruštvoKultura

Počele pripreme za izgradnju nove zgrade muzeja u Nišu

Niš će konačno dobiti novu, modernu i funkcionalnu zgradu muzeja i Galerije savremene likovne umetnosti.

Na prvom sastanku žirija kojim je presedavao Dejan Savić, savetnik za kulturu predsednika Republike Srbije, Zavod za urbanizam je predstavio urbanističko-arhitektonski konkurs za izradu idejnog rešenja zgrade. Sastanku je prisustvovala i Adriana Anastasov, gradska većnica resorno zadužena za kulturu.

Dejan Savić je istako da je neophodno da se insistira na originalnosti rešenja jer se radi o zgradi koja će biti ponos Grada Niša i Nišlija.

Prema rečima većnice Anastasov konkurs će biti izazov za svakog arhitektu jer se radi o objektu koji je od posebnog značaja za Grad i koji ostaje budućim generacijima.

Nova zgrada Narodnog muzeja i Galerije savremene likovne umetnosti nalaziće se u ulici Marka Oreškovića na parceli koju je Grad otkupio od Ministarstva odbrane.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

4 Komentara

  1. Потпун промашај са позицијом и непотребан трошак око приче која је одавно завршена. Много је коштао квалитетан идејни пројекат на најбољој локацији…

  2. Зграда ће се налазити у улици Милорада Вељковића Шпаје!!!

  3. Дај Боже да уопште буде негде нека зграда. Показиваше Премијерки А. Брнабић место и пројекат објекта, који се лепи за Официрски дом.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com