Društvo

Počele „Igre na vodi“ – višeboj dvanaest srednjih škola u organizaciji Gradske opštine Medijana

Učenici dvanaest srednjih škola iz Niša, od kojih deset sa područja najveće niške opštine takmičiće se na čairskom bazenu u šest disciplina: borba gladijatora, bušenje balona, prevoženje i oslobađanje devojke, pronalaženje boca na dnu bazena i poligon. Takmičenje je otvorio predsednik Gradske opštine Medijana, Milan Krstić.Škole se takmiče sa po 16 takmičara. 

“Prvi put u Nišu jedna opština osmelila se da organizuje susrete u vodi naših srednjoškolaca. Želimo da nove generacije učimo sportskom duhu, da ukažemo koliko su sportska takmičenja važna za zdravlje i animiramo škole da se bave još nekim aktivnostima osim učenjem” rekao je prvi čovek Medijane, Milan Krstić i dodao

“Najbolja školska ekipa biće nagrađena letovanjem, a ostale tri koje budu finalisti dobiće propusnice za bazen do kraja godine. Pozivamo škole da prate svoje drugove preko našeg sajta, ali i dođu na bazen i bodre ih na licu mesta”.

Medijanine „Igre na vodi“ odvijaće se u još tri termina do kraja ovog meseca, 18. aprila (početak u 11 sati), 22. i 29. aprila ( od 11, 14 i 17 časova).

Finale takmičenja četiri najbolje škole biće održano u subotu, 13. maja sa početkom u 19 sati.

Notu atraktivnosti celom događaju daje „live stream“ praćenje čitavog toka takmičenja uživo preko sajta Gradske opštine Medijana.

Za sve učesnike „Igara na vodi“, Gradska opština Medijana obezbedila je majice u različitim bojama.

U „Igrama na vodi“ učestvuju četiri niške gimnazije – „Stevan Sremac“, „Svetozar Marković“, „9. maj“ i „Bora Stanković“, kao i Prehrambeno-hemijska i Škola mode i lepote, Ugostiteljsko – turistička škola, Trgovinska, Medicinska i Ekonomska, Pravno poslovna i ETŠ „Nikola Tesla“.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com