Društvo

Počela velika humanitarna akcija: „Svi smo mi Deda Mraz“

Kraj godine je odlično vreme da učinimo dobro delo i poručimo drugima da je Nova godina idealna za nove početke i radosti. VOS „Kreativno pero“ u saradnji sa humanitarnom organizacijom „Nađi Raula“ iz Niša, mladim aktivistom iz Niša Jovanom Milićem i partnerima i ove godine organizuje tradicionalnu humanitarnu akciju „Svi smo mi Deda Mraz“. Cilj je pomoć najugroženijim grupama stanovništva.

“VOS “Kreativno pero” dugi niz godina organizuje humanitarne akcije. One traju tokom cele školske godine. Svi se trudimo i deca, roditelji i svi zaposleni da te akcije i uspeju. Suština je da decu učimo da misle na druge, da ih poštuju, da brinu o njima i da sa njima dele. I upravo ovakve akcije su usmerene na to da decu na vreme učimo pravim vrednostima”, izjavila je Gordana Kedžić, direktorka škole “Kreativno pero”. Ona kaže da je ovo nije prvi put da pomažu Niš, zahvaljujući pozivu organizacije „Nađi Raula“ i mladog aktiviste Jovana Milića.

Organizatori pozivaju sve zainteresovane građane da zajedno sa decom škole „Kreativno pero“ budu širokog srca i u prostorije škole u Beogradu (Tolstojeva br. 58 i Čakorska br. 3) do 20. decembra donesu:

· Slatkiše/slaniše, dugotrajne prehrambene proizvode,
· Igračke, knjige, školski pribor,
· Odeću, rukavice, šalove, kape, šnalice, rajfove…

Foto: Promo

Poseban doprinos celoj akciji dao je i mladi aktivista iz Niša Jovan Milić. Jovan ističe važnost darivanja, pogotovu oko Božićnih praznika.

„Niš je uvek bio grad humanosti. Posebno sam zahvalan Gimnaziji „Kreativno pero“, koja se odazvala našem pozivu i odlučila da pomogne učenicima škole „Carica Jelena“. Naime, učenike ove škole obišli smo u novembru mesecu, zajedno sa gospođom Tamarom Vučić, suprugom Predsednika Republike. Tada sam se i detaljnije upoznao šta učenici ove škole rade i mogu Vam reći da sam ostao bez teksta“, izjavio je Jovan Milić, mladi aktivista iz Niša i dodao: „Važno je da tokom ovih prazničnih dana probudimo radost darivanja, pogotovu za vreme Božića. Šarena trpeza puna raznih đakonija, imaće više smisla kada sva deca budu imala prilike da se obraduju.“

Organizatori pozivaju sugrađane da pretraže garderobere, kutije sa igračkama i police sa knjigama i da pronađu praznični duh darivanja.

U saradnji sa Predškolskom ustanovom Akvica ove godine je otvoren još jedan punkt za prikupljanje donacija u Kragujevcu, i to na adresi Avalska 47.

„Posebno pozivamo, institucije, organizacije, obrazovne ustanove, na teritoriji opštine Savski venac, opštine Pantelej u Nišu i ljude iz bilo koje opštine u Srbiji da nam se pridruže i pomognu da pokažemo humanost na delu. Do sada su nas podržali: Karić fondacija, Humanitarna organizacija Nađi Raula, Vila Aleksandar Orašac, Vrtić Akvica, Brian Lack & Company International, RUCK Srbija, Mentalna aritmetika SuanPan Beograd – Smartacus i brojni drugi pojedinci i institucije“, poručuju organizatori.

Ono što je posebno zanimljivo jeste to da će svaki paketić imati unikatni poklon, koji će sami učenici škole „Kreativno pero“ iz Beograda u saradnji sa svojim roditeljima praviti. Sve te unikatne poklone ovi humani mališani radiće uz podršku svoje nastavnice likovne kulture.

Predstavnici Asocijacije roditelja, VOS Kreativno pero i humanitarne organizacije „Nađi Raula“ će u poslednjoj nedelji decembra obradovati mališane iz Vršca, Knića i Niša.

Ove godine pomoć je namenjena Školi za osnovno i srednje obrazovanje ”Carica Jelena” iz Niša, u kojoj se obrazuju deca sa smetnjama u razvoju od predškolskog do srednjoškolskog uzrasta, zatim deci iz socijalno ugroženih porodica, kao i deci primaoca socijalne pomoći Centra za socijalni rad iz Knića i Vršca.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com