Sport

Počela sezona klizanja na Čairu

Ljubitelji klizanja od danas imaju priliku da svoj hobi upražnjavaju u sportskom centru Čair u Nišu. Klizališna sezona je počela i „ledena dvorana“ je prvog dana privukla zaljubljenike u klizanje. Cena karata iznosi kao i prošle godine. Za sat vremena klizanja potrebno je izdvojiti 150 dinara, a sto dinara je iznajmljivanje klizaljki.

Sportski centar ‘’Čair’’ nudi i akciju 2 za 1, koja je i dalje u toku. Naime za 200 dinara ‘’kupiš’’ dve karte, jednu za bazen i jednu za klizalište.

‘’Ove godine neće biti škole klizanja zbog koronavirusa, ali istovremeno građani koji dolaze na klizalište moraće da poštuju propisane mere Kriznog štaba. To znači da na ulatu prolaze dezobarijaru, vrši se dezinfekcija ruku, svi moraju da nose maske i da održavaju propisanu distancu prilikom kupovine karata’’, kaže Ilija Krstić, direktor marketinga i pomoćnik direktora Sportskog centra ‘’Čair’’.

U isto vreme na ledu mogu biti maksimalno 50 klizača.

‘’Propisana mera Kriznog štaba grada je 4 metra kvadratna po osobi. Na osnovu korisni površine klizališta imamo prostora za 70 ljudi po terminu ali smo svesno taj broj smanjili na 50 kako bi smo izbegli sve eventualne probleme’’, kaže Krstić.

Radno vreme klizališta radnim danima je 10,30 do 16 sati, a grupe se smenjuju na po sat vremena.

‘’Radno vreme ke skraćeno i korigovano zbog korona virusa, a subota i nedelja su neradni dani zbog mera koje je doneo Krizni štab’’, kaže Krstić.

Foto: V.P.

Zajedno sa klizačima na ledu su i instruktori. Marijan Milojić je jedan od njih. On je zadužen i za sigurnost klizača na ledu. Mora da vodi računa o tome da svi klizači budu bezbedni.

„Među Nišlijama postoji veliko interesovanje kako za rekreativno dnevno klizanje. Najvažnije je da slušaju instruktora, a sve ostalo se lako savlada. Ima padova tu i tamo, ali nije opasno. Doduše, deca lakše nauče da klizaju od starijih osoba, ali su i ovi jako uporni“, kaže Milojić.

Mitra Branković ima 13 godina i bukvalno je otvorila klizališnu sezonu jer je među prvim klizačima na ledenoj površini.

‘’Treniram 10 godina. Leti vozim rolere, a zimi dolazim na klizalište sa sestrom. Klizanje je zanimljiv sport koji vam dopusta da se potpuno opustite, a oni hrabriji da naprave i neku vratolomiju na ledu’’, kaže Mitra.

Prema rečima direktor Sportskog centra ‘’Čair’’ Dragana Perića, klizači mogu da se ugreju toplim čajem u tek renoviranom kafe baru ‘’Terasa’’ na bazenu koji je otvoren do 17 sati.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com