Region

Počela seča drvoreda u centru Aleksinca

Na šetalištu u centru Aleksinca jutros je počela seča drvoreda, ali je obustavljena nakon što je posečeno pet stabala pošto su se na šetalištu okupili gradjani koji se tome protive.

Narednih dana trebalo bi da bude posečeno 45 stabala lipe i kestena, dok bi tri mlada stabla trebalo da bude premešteno park Brdjanku.

Prema najavi predstavnika opštine Aleksinac u narednih sedam meseci pešačka ulica biće kompletno rekonstruisana, a umesto lipe i kestena, biće posadjena stabla javora.

U opštini Aleksinac predstojeće radove pravdaju time da šetalište nije rekonstruisano poslednjih 50 godina, a da stabla lipe, osim što su alergen, oštećuju atmosfersku kanalizaciju i trotoare.

Prema njihovim najavama u pešačkoj ulici biće postavljena nova atmosferska kanalizacija, zamenjena javna rasveta i izgradjena fontana, a umesto asfalta biće postavljene granitne ploče.

Rekonstrukcija će koštati oko 170 miliona dinara, od čega će 50 odsto finansirati ministartsvo privrede koje je i sprovelo javnu nabaku za izvodjenje radova.
Više od 600 stanovnika Aleksinca potpisalo je proteklih dana on-lajn peticiju protiv seče stabala na šetalištu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com