Servisne

Počela sanacija udarnih rupa na niškim ulicama

Sa prvim lepim danima bez padavina nastavljeno je krpljenje rupa na niškim saobraćajnicama. Počela je obrada kritičnih tačaka i njihova priprema za asfaltiranje.

Prema rečima Nebojše Lovića, direktora Direkcije za izgradnju grada, za ove potrebe je u budžetu grada na poziciji redovnog i urgentnog održavanja izdvojeno 82 miliona dinara, dok je za rehabilitaciju saobraćajnica predviđeno 270 miliona dinara. Sudeći po novcu koji je izdvojen, a i sam gradonačelnik Niša Darko Bulatović je to potvrdio, očekuje se puno radova na niškim saobraćajnicama ove godine.

„Saniranje rupa na gradskim saobraćajnicama smo počeli pre nekoliko dana, a naši inženjeri su pripremili plan radova za narednih sedam dana“, kaže Nabojša Lović. „ Na osnovu predviđenog plana radićemo paralelno gradske i prigradske saobraćajnice. Za sada nam vremenski uslovi, i još uvek niske temperature, ne dozvoljavaju da radimo na sanaciji velikih površina, pa smo se ovih dana usresredili na krpljenje sitnijih i manjih rupa, ali ipak urgentnih“, objašnjava Lović.

Prema njegovim rečima, a na osnovu meteorolokih predviđenja, radovi će sada trajati do četvrtka, ali ako i nakon tog dana vreme bude dozvolilo nastaviće se sa radovima.

„Za sada radimo sa dve ekipe, ali već od sutra na saobraćajnicama će se pojaviti tri, četiri, pa i pet naših ekipa kako bi smo do prvih prolećnih dana završili najveći deo posla“, dodaje Lović. „Sa prvim prolećnim danima počinjemo da radimo velike površine koje je potrebno rehabilitovati, a na spisku se nalaze i raskrsnice, recimo kod ulice Vardarske i Dimitrija Tucovića, zatim mostovi jer je u planu da se presvuku Betonski i Most mladosti“, nabraja Lović.


Nebojša Lović dodaje da se trenutno rade bulevari „12.februar“ i „Nikola Tesla“, do skretanja za aerodrom. Ekipe se nalaze i kod Kamenog mosta gde se radi u ulici prema Uredu kao i na još nekoliko mesta.

„Najpre se priprema deo seobraćajnice gde se nalaze udarne rupe i posipa, a narednog dana se asfaltira“, objašnjava Lović. „Radimo tim tempom da se ne bi odugovlačilo sa asfaltiranjem“.

On dodaje da će se narednih dana raditi kompletno i presvlačenje i asfaltiranje udarnih rupa na saobraćajnicama prema naselju „9.maj“.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com