Društvo

Počela rigorozna kontrola vanpijačne prodaje

Intenzivna kontrola nelegalne trgovine, koja se godinama unazad održava u noćnim satima u ulicama oko Tvrđavske pijace, počela je noćas. Zajedno sa inspekcijskim službama krenula je i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

 

“U zoru, zajedno sa komunalnom milicijom, komunalnom inspekcijom Gradske opštine Crveni krst i sa direktorom Tržnice Goranom Đorđevićem obišli smo Tvrđavsku pijacu i okolne ulice kako bismo se uverili u vanpijačnu prodaju. Na nju su ukazali prodavci sa Кvantaške pijace jer i njih i poslovanje JКP “Tržnica” ugrožava nelojalna konkurencija. Narednih nedelja inteziviraćemo kontrole, a istovremeno ćemo raditi i na idejnom projektu za novu Кvantašku pijacu.”, napisala je Sotirovski na svojoj fejsbuk strani.

Inspekcija i komunalna milicija, koja je na nedozvoljenom prostoru zatekla oko 50 parkiranih kombi vozila sa robom, nije kažnjavala vanpijačne prodavce, već ih je samo upućivali na kvantašku pijacu.

“U periodu od 19.00 sati 12. juna do 7.00 sati ujutru 13. juna naplaćeno je 10 taksi, a noćas 33. U odnosu na 11/12. jun noćas je naplaćeno čak osam puta više taksi, a prihod „Tržnice“ povećan je skoro pet puta.”, navedeno je na sajtu Grada Niša.

Sa intenzivnom kontrolom se krenulo kako bi se salo na put nelegalnoj prodaji zbog koje su proteklih dana protestovali prodavci na niškoj Kvantaškoj pijaci. Rigorozna kontrola trajaće šest meseci, najavljeno je juče nakon sastanka gradonačelnice i pijačnih prodavaca.

Foto: Facebook strana gradonačelnice Niša

Da podsetimo, ulica Djuke Dinić godinama unazad pretvorena je u novu Kvantašku pijacu. Prodavci tamo parkiraju svoja vozila, zauzmu mesto, a sa prodajom kreću u ranu zoru, oko 3 ujutru. Zbog nelegalne prodaje mesečno JKP Tržnica gubi oko tri miliona dinara.

Foto: Facebook strana gradonačelnice Niša

Na nelegalnu trgovinu ukazao je i nastavnik matematike u škioli “Duško Radović” Aca Jovan Krstić u svom videu pod nazivom “Inspekcija spava, paralelna kvantaška pijaca noću”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com