Društvo

Počela rekostrukcija tvrđavskog mosta

Počela je rekonstrukcija mosta u centru Niša. Planirani rok za završetak radova je do kraja ove godine. Most bi najverovatnije mogao biti prohodan za vreme trajanja radova, kaže za Niške vesti pomoćnik gradonačelnika Miloš Milošević.

“Trenutno se radi na obijanju betonskih i asfaltnih obloga na mostu. Spušta se nivo trotoara kako bi se postigla ista nivelacija na celoj širini mosta. Nakon toga će se raditi na čeličnoj kontrukciji, peskarenju, zaštiti, farbanju i svemu onome što treba”, kaže Miloš Milošević.

Ne zna se u kakvom su stanju “ležajevi” na koje se most oslanja, da li će morati neki da se zameni ili popravi. Od toga zavisi koliko će koštati ova rekonstrukcija i kada će biti završeni radovi.

Foto: I.M.

“Ukupna vrednost je 60 miliona, ali se nadamo da će biti manje. Tek nakon otvaranja ležajeva koji su pod zemljom ćemo znati na čemu smo i kada će radovi biti gotovi. Okvirni rok je do kraja godine, a nadamo se da će biti i pre toga”, tvrdi Milošević.

Foto: I.M.

Za vreme trajanja radova, kako kaže Milošević, pešaci će uglavnom moći nesmetano da prolaze. Ukoliko ipak dođe do zatvaranja mosta, obećava da će građani putem medija blagovremeno biti obavešteni o tome. Ipak, kaže da će se raditi tako da građani što manje trpe usled radova na tvrđavskom mostu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

7 Komentara

  1. Nadamo se, verovatno, uglavnom, najverovatnije,moglo bi….e to je ta Niška improvizacija.

  2. Boze me sacuvaj!!! Ovo je nečuveno! Ko šta radi oni popločavaju parkove i sredjuju ulice i mostove u kojima se ubrzo naprave rupe!!! Inače ovaj most je sredjivan pre par godina kada su ga napravili za pešake!

    1. Ovi popločavanje je antipropaganda ekologiji, umesto zelenila, trave, drveća, postavlhaju se ploče, beton…. strašno… a ovo gidišnje prekopavanje u centru je bolest politučara..

  3. Hoće li konačno ukrasiti most nekom ogradom nalik na mostove u centru Ljubljane? Treba pokrenuti peticiju, pa da sredjivanje zaista ulepša i most i grad, da ograda bude i bezbednija i novo mesto za fotografisanje u Nišu, puko trošenje para na beton i metal više nema smisla

  4. Ako ako,neka naprave barem lepsi i sigurniji a ne ovaj jadan mostic sto moze kroz par godina da propadne.. bice i zelenila i svega,kad smo slozni moze biti sve kako zamisljamo 😄

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com