Ekonomija

Počela rekonstrukcija trga sa fontanama u Niškoj Banji

Radove na rekonstrukciji trga sa fontanama u Niškoj Banji juče su obišli gradonačelnik Niša Darko Bulatović i predsednik Gradske opštine Niška Banja Dejan Jovanović.

Tom prilikom istaknuto je da je rekonstrukcija trga sa fontanama u Niškoj banji, koja je u toku, još jedan je primer dobre saradnje Grada i Republike.

”Investiciju vrednu 30 miliona dinara, finansiraju Ministarstvo turizma i Grad Niš i niška Javna preduzeća Medijana i Parking servis, a cilj je da, zajedno sa rekonstrukcijom Bulevara Cara Konstantina, izgradnjom biciklističke staze i drugim projektima, učinimo Banju atraktivnijom i privlačnijom ne samo za turiste, već i za same Nišlije”, rekao je Gradonačelnik Darko Bulatović tokom obilaska radova.

Kako je najavljeno, kompletna rekonstrukcija staza, fontana i šetališta biće završena do jeseni. Projekat, koji realizuje Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i projekte, predstavlja zapravo četvrtu, završnu, fazu uređenja Niške banje. U prethodnim fazama rekonstruisane su šumske trim staze, glavno šetalište, odnosno pešačka ulica, kao i parkovski prostor ispred Stacionara Radon.

Predsednik Gradske opštine Niška banja Dejan Jovanović rekao je da je namera da se paralelno sa radovima na uređenju trga urede i fasade starog banjskog kupatila i Stacionara Zelengora, i da se završetkom čitavog ovog projekta Banji povrati stari sjaj, a gostima pruži neuporedivo lepši i prijatniji ambijent za boravak i odmor.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com