DruštvoEkonomija

Počela rekonstrukcija centralnog gradskog trga

Počela je prva faza rekonstrukcije centralnog gradskog trga u Nišu, a odvijaće se narednih mesec dana u parku koji se nalazi preko puta Gradske kuće. Početku rekonstrukcije Trga kralja Milana prethodilo je potpisivanje ugovora sa izvođačem radova u ovoj fazi, a potisali su ga gradonačelnik Niša Darko Bulatović i Veljko Petrović u ime izvođača radova, firme Bauwesen iz Lazarevca. Prema rečima pomoćnika gradonačelnika Miloša Miloševića  prva faza košta 218 miliona dinara i u pitanju je popločavanje, dok će za rasvetu  na Trgu kralja Milana biće izdvojeno još 30 miliona.

“Veliki dan za grad Niš.  Počinju radovi na uređenju Trga kralja Milana. Temeljno smo se pripremali, radili, projektovali. Učestvovala je kompletna javnost, struka. Svi su dali svoje mišljenje. Dobili smo kvalitetan projekat, građevinsku dozvolu, izabrali izvođače .Danas radovi kreću ispred Gradske kuće. Radićemo segmentno, da ne ugrožavamo kretanje građana”, kazao je Miloš Milošević.

On je dodao da će se tokom rekonstrukcije gradskog trga voditi računa o svim kulturnim manifestacijama.

“Gledaćemo da radovi ne ugrožavaju druge manifestacije. Nišvil i drugi festivali koji nas očekuju tokom leta neće trpeti zbog radova”, kazao je Milošević  i najavio i ostale radove.

Foto: V. P.

“Čeka nas izgradnja fontane, reparacija mosta i još puno toga. Za sam trg čekamo da stigne granit koji se posebno izrađuje . Potrebno je mesec do mesec i po dana da počnemo radove i na samom Trgu”, kazao je Milošević.

Nikola Lečić, glavni urbanista grada Niša je dodao da se na ove radove čekalo dugo, ali će ovom rekonstrukcijom trg biti vraćen građanima kako je to u svim većim evropskim gradovima.

On je naglasio da je centralna gradska zona  podeljena na sedam prostornih celina i da je prak jedna od njih. Posebno se vodilo računa o tome da se čauvaju stabla u parku.

Foto: V. P.

“U parku postoje 188 stabala. Planiramo da uklonimo samo 13, a zasadimo 58 novih. Za jedno uklonjeno 4 nova, što je za nas važan podatak. Nadam se da ćemo za godinu dana ovde imati prostor kojim ćemo se zajedno ponositi”, naglasio je Lečić.

Veljko Petrović predstavnik firme Bauwesen  iz Lazarevca je obećao da če sve biti  urađeno  u roku i kako je predviđeno.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com