Kultura

Počela prodaja kompleta karata za „Filmske susrete“

52. Festival glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma počinje naredne nedelje i poslednje pripreme za doček glumaca i gostiju su u toku. Osvanule su i reklame za sve filmove na Tvrđavskom mostu, koje tokom celog dana izazivaju pažnju prolaznika. Zato je važna informacija za sve zainteresovane – kompleti karata su u prodaji i to po ceni od 2.000 dinara. U slučaju da se do početka festivala ne prodaju svi kompleti, moći će da se kupe i ulaznice za jedno veče, koje će koštati 400 dinara.

Zvanični program festivala je već objavljen, u takmičarskom programu je 12 filmova.

24.avgusta, nakon svečanog otvaranja, biće prikazani filmovi „Stado“ u režiji Nikole Koje i „Ustav Republike Hrvatske“ u režiji Rajka Grlića.

Druge festivalski večeri prikazuju se „Santa Maria della Salute“ Zdravka Šotre i „Afterparti“ Luke Bursaća.

26. avgusta su na programu „Nigde“ Predraga Velinovića, koji će u Nišu imati svetsku premijeru i „Rekvijem za gospođu J.“ Bojana Vuletića.

Četvrte festivalske večeri biće prikazani filmovi „ Ime: Dobrica, prezime: nepoznato“ Srđe Penezića i „Slepi putnik na brodu ludaka“ Gorana Markovića.

U ponedeljak, 28. avgusta su „Jesen samuraja“ Danila Bećkovića i „Biser Bojane“ Milana Karadžića.

Pretposlednje festivalske večeri na programu su „Kozje uši“ Marka Kostića i „Igla ispod praga“ Ivana Marinovića.

U sredu, 30. avgusta je svečano zatvaranje na kojem će biti dodeljene nagrade najboljim glumcima festivala, nakon čega će biti prikazana pilot epizoda serije „Senke nad Balkanom“ Dragana Bjelogrlića, kao i „Ceo svet u jednoj dolini“ u produkciji City Marketing Centra. Ova filmska priča o Hipi dolini premijerno će biti prikazana pred domaćom publikom – scenario je radio Vladimir Ristić, kamerman je Bojan Jovanović, reditelj Boban Rajković, a producent Oliver Paunović.

Ove godine u prodaji će biti i peti parter na Letnjoj pozornici, jer je organizator obećao manje mesta za sponzore i protokol. Nakon renoviranja Letnje pozornice, biće 110 mesta manje, što znači da će na raspolaganju biti 2.546 mesta za sedenje, ali su mesta komfornija i bolje raspoređena, kažu u Niškom kulturnom centru.

Prodajna mesta – Oficirski dom u Orlovića Pavla 28a i punktovi Turističke organizacije Niš u Voždovoj 7, Obrenovićevoj 38 i u Tvrđavi. Radno vreme prodajnih mesta od 8 do 20 sati.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com