DruštvoVirus Korona

Počela podela paketa pomoći najugroženijim Nišlijama

Crveni krst Niš u saradnji sa Gradom obezbedio je 3 hiljade paketa pomoći najugroženijim sugrađanima. Isporuka prvih paketa počela je danas, a pomoć će prvog dana stići na 169 adresa. 

Ova pomoć ne odnosi se na penzionere, već kako su ranije pisale Niške Vesti, pomoć dobijaju ljudi iz najugroženijih kategorija i to prema spisku Centra za socijalni rad. 

“Paketi sadrže hranu i sredstva za higijenu. Ukupna težina je oko 22 kilograma, a svaki korisnik dobija po 2 kilograma pirinča, šećera, 2 pasulja, 2 litre ulja, 1 kilogram testenine i soli, 10 ribljih konzervi, 5 mesnih narezaka, kao i 5 kilograma brašna. U paketu za higijenu je 3 kilograma deterdženta za pranje veša, litar šampona za kosu, 3 sapuna, dve paste za zube, tečni deterdžent i sredstva za dezinfekciju, kao i pakovanje od 8 rolni toalet papira”, navode u Crvenom krstu Niš..

Porodice koje dobijaju pomoć su sa spiska Centra za socijalni rad, a distribuciju pomoći je obezbedio Štab za vanredne situacije Grada Niša. Svi korisnici pakete će dobiti na kućne adrese.

Paketi pomoći najugroženijima; Foto: Crveni krst Niš

Podsetimo, od proglašenja vanrednog stanja u Srbiji 15. marta 2020. godine, narodna kuhinja u Nišu nesmetano funkcioniše, a obroci se distribuiraju na 12 punktova u gradu. Korisnici narodne kuhinje koji su stariji od 65 godina, kao i nepokretni korisnici, dobijaju obrok na kućnu adresu. Obroke distribuiraju volonteri Crvenog krsta Niš, uz pomoć vozila i vozača Javne predškolske ustanove “Pčelica”. Ukupno 156 korisnika dobija obrok na kućnu adresu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com