Društvo

Počela podela ključeva za studentske sobe

Podela ključeva novim stanarima za sobe u četiri paviljona Studentskog centra Niš počinje sutra, 3.decembra, a useljavanje će trajaće do 7.decembra. Oni studenti koji se ne budu uselili do ovog datuma izgubiće pravo na smeštaj du domu.

Studenti Univerziteta u Nišu ove godine imaće na raspolaganju 948 kreveta u nekom od tri paviljona, od čega je 220 mesta namenjeno brucošima.

Pravo na smeštaj u domu imaju studenti koji studiraju o trošku budžeta države, koji imaju srpsko državljanstvo, a čije prebivalište nije u mestu gde se njihova visokoškolska ustanova nalazi.

Cene smeštaja su identične za sve domove i određuje ih država. Smeštaj u sobama prve kategorije, ukoliko ne bude nekih izmena, koštaće 1.860, a soba koja je kategorisana drugom klasom koštaće studente 1.430 dinara. Niški akademci za ovu cenu dobijaju i besplatni internet, a obezbeđena im je i topla voda 24 sata.

Za studente je obezbeđena i ishrana u studentskim restoranima. Tako će akademce ishrana u menzi mesečno koštati nešto više od 5.000 dinara. Doručak košta 40, ručak 72 i večera 59 dinara. Dnevna ishrana za studente u Studentskom centru Niš je 171 dinar, pod uslovom da i ove godine cene ostanu kao i prošle.

Pravo na smeštaj u nekom od niških domova imaju studenti koji se školuju na račun budžeta Republike Srbije. Drugi uslov je srpsko državljanstvo, a treći, i najvažniji uslov je da prebivalište studenta nije u sedištu visokoškolske ustanove na kojoj studira.

Studenti sa najboljim prosekom tokom studiranja imaju najviše šansi da dođu do ključeva sobe u studentskom domu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com