Društvo

Počela podela auto-sedišta za decu

U Gradskoj kući počela je podela auto-sedišta za decu. Grad Niš ove godine podeliće ukupno 492 auto-sedišta, roditeljima čija su deca rođena 2019. godine. Danas su auto-sedišta podeljena samohranim majkama, dok će ostalim roditeljima biti uručena od sutra do petka.

U cilju povećanja bezbednosti u saobraćaju, a posebno brige o deci, ove godine izdvojeno je više sredstava nego svih prethodnih godina, rekao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

“Oko 500 sedišta, koja će biti podeljena u narednih nedelju dana, zbog svih ovih mera, kako se ne bi pravile gužve. Danas za samohrane roditelje, tako da Grad čini sve što je u njegovoj moći da u ovoj oblasti postigne, rekao bih, što bolje rezultate, odnosno da nemamo povređenih i stradalih”, kazao je Bulatović.

Za auto-sedišta ove godine izdvojeno je oko dva miliona dinara, dodao je Bulatović.

Foto: P. V.

Igor Trajković, rukovodilac Sektora za saobraćaj istakao je da će ove godine biti podeljeno 492 sedišta, u skladu sa podnetim zahtevima naših sugrađana.

“Danas delimo samo samohranim roditeljima. Ostala sedišta će biti podeljena u zgradi Skupštine grada do petka u vremenu od 11 do 14 časova”, kazao je Trajković.

Imajući u vidu da se svake godine rade indikatori o bezbednosti u saobraćaju, dodao je Trajković, pokazalo se da postoji veoma mali procenat upotrebe dečijih zaštitnih sistema.

“U tu grupu spadaju i ova auto-sedišta. Ovakvim akcijama se pre svega omogućava da taj procenat bude veći, da se sva deca prevoze bezbedno i da roditeljima na neki način smanjimo finansijske troškove koje imaju prilikom kupovine auto-sedišta”, rekao je Trajković.

Ove godine prijavilo se osam samohranih majki, a podeljeno je devet sedišta, jer jedna majka ima blizance.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com