Društvo

Počela olimpijada starih, Krkobabić poručio da će penzije biti redovne

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić otvorio je danas u dvorištu škole „Dušan Radović“ Olimpijadu sporta, zdravlja, kulture i ekologije, osoba starijih od 60 godina i poručio penzionerima da će penzije biti redovne i sigurne.

„Nastojaćemo da penzije prate rast zarada i ići ćemo sa snažnim zahtevom da ne zaostaju. Podržavamo napore Vlade Srbije i predsednika Srbije Aleksandra Vučića da stalno gradimo ekonomiju“, istakao je Krkobabić.

Uporedo sa penzijama, dodao je Krkobabić, penzionerima je potrebno dostojanstvo, a olimpijada starijih od 60 godina je vid ispoljavanja tog dostojanstva.

„Ovde imamo i ljude sa Kosova i Metohije. Pokazujemo još jednom da je Srbija jedinstvena, da ne pravimo podele i da nikada nećemo reći našim ljudima sa KIM da ne pripadaju nama. Mi smo jedno“, istakao je Krkobabić. U olimpijadi učestvuje 60 ekipa sa 350 učesnika iz regiona južne Srbije i regiona Kosova i Metohije.

Danas će biti održano takmičenje u fudbalu, košarci i štafeti 4×100 metara brzog hodanja, a sutra takmičenje u šahu, ribolovu i pikadu. Takmičenje u ribolovu biće organizovano na Nišavi kod amiteatra. Cilj organizovanja olimpijade je „promovisanje aktivnog starenja, stvaranje ambijenta za ravnopravno uceše u zajednici starijih osoba, podizanje svesti o značaju fizičkog vežbanja i stvaranje uslova za dalje povezivanje i druženje učesnika“.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com