Društvo

Počela manifestacija „Vaskršnje radosti na Panteleju“

Tradicionalno, u susret najvećem hrišćanskom prazniku Vaskrsu, Gradska opština Pantelej organizuje višednevnu manifestaciju „Vaskršnje radosti na Panteleju“, u praznično uređenom i dekorisanom ambijentu unutar parkovskog prostora Crkve Svetog Pantelejmona.

Manifestacija sa višednevnim interaktivnim programom koji je namenjen deci sa Panteleja i čitavog grada traje od 16.aprila, „Lazareve subote“, popularne „Vrbice“ do 24.aprila, prvog dana Vaskrsa.

Nakon jutarnje liturgije i podela vrbovih venčića i zvončića deci koju tradicionalno okuplja ovaj popularni praznik, pozdravnu pesmu „Lazarica“ i nastup izvela je mlađa folklorna grupa КUD „Anćeli“.

Foto: GO Pantelej

Simboličnim otvaranjem tematske postavke rukotvorina i humanitarne izložbe uskršnjih jaja, koja su prigodno ukrašavala deca iz pantelejskih vrtića, članovi kreativnih udruženja i dobrotvorni kreativci, omogućiće se prihod namenjen u humanitarne svrhe – udruženju NURDOR.

U nastavku je sledio obilazak praznične postavke „Uskršnjeg sela“, kreativne radionice i slobodne aktivnosti sa animatorima iz Udruženja „Mladi kreativci-Rastemo“ , Udruženja za negovanje tradicije „Višnja“ i Udruženja za zaštitu i odgoj životinja „ZOO Planet“, čija će kompletna postavka trajati i tokom čitave sedmice u susret Vaskrsu, prema interesovanju dece.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com