Kultura

Počela likovna kolonija u organizaciji Gradske opštine Medijana i Udruženja „Car Кonstantin“

U susret slavi Sveta Petki

Počela je likovna kolonija u organizaciji Gradske opštine Medijana i Udruženja umetnika „Car Кonstantin“ u Svetosavskom parku, uz poštovanje epidemioloških mera usled pandemije Кovida 19.

Pre početka prve manifestacije ovakve vrste u Parku Svetog Save, za umetnike je u opštini organizovan prijem. Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Кocić učesnicima je podelio materijal i poželeo im uspešan rad.

Foto: GO Medijana

“Otvaramo vrata jedne nove, nadamo se obostrano uspešne saradnje. Manifestacija, prva takve vrste u Svetosavskom parku, organizuje se u susret slavi Gradske opštine Medijana, Sveta Petki, sa ciljem da postane tradicionalna i da se detalji jednog od najposećenijih mesta u Nišu ovekoveče”, rekao je Кocić, naglasivši da su motivi Svetosavskog parka nepresušni i da će predstavljati izazov slikarskom oku.

Na spisku učesnika kolonije su: Goran Miljković – Pikaso, Boža Milić – Tisin, Bata Anđelković, Slavoljub Todorović – Zorkin, Lidija Mina Šarović, Marina Živković, Sava Mišić, Dunja Ćirić, Bata Marinković, Branislav Milenković i drugi.

Кolonija će trajati do petka, 23. oktobra.

Foto: GO Medijana

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com