Ekonomija

Počela izgradnja nove streljane, očekuju se i radovi na stadionu Čair

Milan Ranđelović, načelnik KLER-a, Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, najavljuje veliku građevinsku sezonu na potezu kod stadiona Čair. On ističe da su radovi na izgradnji nove streljane već otpočeli, ali da će u 2019. godini početi i radovi na završetku stadiona. Ranđelović dodaje da je izgradnja nove streljane značajna investicija, a da su radovi na ovom objektu već počeli.

„Kad govorimo o streljani, istakao bih veliku investiciju od oko 130 miliona dinara za njenu izgradnju. To je projekat koji je Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj konkurisala kod Ministarstva privrede. Projekat je odobren tokom 2018. godine. Nedavno su krenuli radovi i praktično će tokom 2019.godine najveći deo radova, uključujući i početak rada nove streljane, biti u tom području oko sportskog centra Čair“, kaže Milan Ranđelović.

Izgradnjom nove streljane, na samo da će niški sportisti dobiti idealne uslove za rad, već se otvara i mogućnost da Niš bude domaćin najvećim takmičenjima u ovom sportu, ističe Ranđelović koji dodaje da je izvođač radova uveden u posao početkom oktobra, čime je počeo da teče rok od 180 kalendarskih dana za izvođenje. Planirani rok za završetak radova je mesec april 2019. godine.

“Postojeći objekat je projektovan devedesetih godina za potrebe garderobe i svlačionica za otvoreni bazen. Taj projekat, međutim, nikada nije završen, pa će deo objekta biti pretvoren u streljanu.Projektom je predviđena adaptacija objekta sa dva nivoa. Na spratu je predviđen prostor za izgradnju strelišta koje bi bilo podeljeno na streljanu za vazdušno oružje za minimum 20 mesta, prostoriju strelišta za finalno gađanje sa 12 mesta I prateće prostorije, prema pravilima Međunaroden sportske streljačke federacije”, objašnjava Ranđelović. “Objekat će biti opremljen vrhunskom opremom kada se radi i obogama za podove i zidove, osvetljenjem, automatike i klimatizacije”.

Deo projekta su toaleti i terasa za sunčanje, a u sklopu novog objekta predviđena je i izgradnja kuglane, ali komercijalnog sadržaja i neće biti finansirana projektnim sredstvima.

Druga velika investicija prema rečima Ranđelovića je završetak radova na stadionu Čair.

“Grad trenutno, preko Sekretarijata za investicije, radi na izradi projektno tehničke dokumentacije za konačan završetak stadiona Čair. Imamo obećanja da su sredstva obezbeđena i da će izgradnja krenuti tokom 2019. godine. To je vrlo značajno jer je mnogo para uloženo u stadion do sada. Vremenom on propada, a objektivno predstavlja monumentalni objekat ne samo u pogledu sporta nego već i za druge sadržaje u celom tom kompleksu oko Kliničkog centra i Čaira u kome stadion dominira prostorom”, kaže načelnik KLER-a Milan Ranđelović. Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima tokom 2019. godine planira „početak završetka gradskog stadiona Čair“.

Radovi na stadionu Čair obuhvatiće sređivanje tri nove tribine, ali i rekonstrukciju zapadna tribina i postavljanje krova.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com