Ekonomija

Počela izgradnja javne garaže na Sinđelićevom trgu

Parking na Sinđelićevom trgu od danas više nije u funkciji, pošto je na tom prostoru počela izgradnja javne garaže.

Radnici koje je preduzeće “Parking servis” angažovalo postavljaju zaštitnu ogradu oko parkinga i sa tog prostora uklanjaju stubove električne rasvete, ali za sada neme seče stabala.

Stanari zgrada na Sindjelićevom trgu su pre desetak dana protestovali protiv izgradnje javne garaže, a više dana su dežurali nakon što je posečena jedna od desetak lipa na tom prostoru. Oni su tada zatražili da javna garaža bude izgradjena na nekoj drugoj lokaciji u širem centru Niša, a ne “tik ispod njihovih prozora”.

Stanovnici tog dela grada dobili su obećanje grada i “Parking servisa” da će nakon izgradnje javne garaže biti proširene zelene površine sa strane stambenih objekata, čime će biti “kompenzovana” zelena površina koja se oduzima sa prednje strane ka ulazu.

Foto: B. Lj.

Stanarima je obećano da će zelena površina sa sadašnjih 10 odsto od ukupne površine biti povećana na 15 odsto. Na parkingu na Sindjelićevom trgu do sada je bilo mesta za 78 automobila, a iz “Parking servisa” su najavili da će nakon izgradnje montažne garaže broj mesta biti dupliran.

Prema projektu tog preduzeća, montažna garaža imaće 3.260 kvadrata, dva ulaza i dva izlaza, tako da za parkiranje neće biti čekanja za parkiranje, kao što se to do sada dešavalo.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com