Društvo

Počela isplata minimalca radnicima bivših propalih preduzeća

Radnici nekadašnjih društvenih preduzeća u Nišu, a čija se dokumentacija se već nalazi u Centru za socijalni rad, od danas na šalterima Poštanske štedionice mogu da podignu minimalac od 21.300 dinara.

Radnici koji do sada svoju dokumentaciju nisu dostavili Centru za socijalni rad, a imaju pravo na pomoć, to mogu da učine u periodu od 26. decembra ove, do 6. januara naredne godine, kako bi odmah nakon božićnih praznika, 9. januara, počela isplata pomoći i za njih, saopštavaju nadležni iz Grada Niša.

“Na ovaj način ispoštovano je obećanje premijera Srbije Aleksandra Vučića da će se do početka nove godine početi sa isplatom zaostalih dugovanja prema radnicima. Ovo je veliki iskorak jer u prethodnim godinama, radnicima koji na proteste dolaze svakog petka počev od 2009. godine do danas, niko nije dao rok za početak isplate”, navodi se u zvaničnom saopštenju Grada Niša.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com