Društvo

Počela isplata martovskih penzija

Isplaćuje se i jednokratna pomoć od 4000 dinara

Isplata penzija za mart za penzionere iz kategorije zaposlenih počela danas je danas, uplatom sredstava na tekuće račune u poslovnim bankama i JP „Pošta Srbije“ za isplatu na kućne adrese, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije.

Uz penzije, svim korisnicima se isplaćuje i jednokratna pomoć od 4.000 dinara.

Ministar Zoran Đorđević ukazao je na to da se penzije za mart isplaćuju u celosti, umesto, kao što je to do sada bio slučaj, iz dva dela.

“Prosečna penzija za korisnike iz kategorije zaposlenih je 29.676 dinara, koja će ovog puta biti uvećana za 4.000 dinara jednokratne pomoći, koju je Vlada Republike Srbije obezbedila za sve penzionere”, istakao je Đorđević.

Poštari će dostaviti penzije onima koji ih primaju na kućnu adresu. Za one koji primaju penzije preko tekućeg računa u poslovnoj banci, a stariji su od 65 godina, u skladu sa instrukcijom Narodne banke Srbije, u periodu važenja zabrane kretanja, banka je dužna da omogući isplatu na osnovu jednokratnog punomoćja.

To punomoćje ovlašćeno lice dostavlja banci za podizanje penzije sa tekućeg računa u prostorijama banke ili za isplatu penzije na kućnu adresu korisnika, tako što će korisnik pozvati banku i tražiti gotovinsku dostavu preko JP „Pošta Srbije“.

“Država je organizovala da svih 1.439.499 korisnika iz kategorije zaposlenih dobije martovsku penziju i jednokratnu pomoć, kao što je to urađeno pri isplati martovskih penzija i jednokratne pomoći penzionerima iz kategorije samostalnih delatnosti 2. aprila, a poljoprivrednim i vojnim penzionerima 4. aprila”, naveo je Đorđević.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com