Društvo

Počela dostava kartice za auto-put oko Niša

Kartice koje će Nišlije dobiti za besplatno korišćenje obilaznice oko Niša kada budu u funkciji naplatne rampe, su stigle. Stiglo je oko 1.900 indentifikacionih kartica za besplatnu putarinu i podeljene su gradskim opštinama koje će u narednom periodu iste dostaviti građanima. Metod dostave će se razlikovati od opštine do opštine. Primera radi Gradska opština Niška Banja je dobila u ovoj turi 36 kartica i one su već podeljene građanima. Veće opštine sa većim brojem kartica iste će dostavljati ili na kućnu adresu ili preporučenom poštom.

„Ovo nije konačan broj kartica jer građani još uvek apliciraju za kartice i one se izdaju, a u opticaju je još nekih 900 kartica. Broj se svakodnevno menja jer su građani zaintresovani za ove kartice, a prijavljivanje još traje i to su podaci koji se menjaju uz dana u dan“, kaže Dejan Jovanović, predsednik GO Niška Banja.

Početna ideja je bila da Putevi Srbije na čijem se sajtu aplicoralo za kartice iste dostavi građanima na kućne adrese, ali se od toga odustalo pa je posao prebačen opštinama, a one će svojim građanima da dostave kartice.

„Kartice mogu da dobiju svi građani grada Niša, a tu se računaju građani svih gradskih opština kao i stanovnici sela koja pripadaju ovim opštinama, jer svi imaju ista prava bez obzira da li žive u Obrenovićevoj ulici ili u Kunovici i Sečanici, recimo“, dodao je Jovanović.

Kartica se vezuje za ime i prezime i adresu vlasnika i broj saobraćajne dozvole, tako da svako ko ima prebivalište u Nišu i saobraćajnu dozvolu može da aplicira za karticu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com