Promo

POČELA DA RADI ŠKOLA TEHNIKE ZA OSNOVCE U NIŠU – ROBOKOD

Centar za tehničko obrazovanje ROBOKOD, pokrenuo je u Nišu programe obuke dece u oblasti tehnike i računarstva.

Savremeni računari, roboti, dronovi, kontroleri, 3D štampači i još mnogo raznovrsne najnovije tehnike, služe za učenje ozbiljnih aplikacija. Prema izjavama grupe programera i inženjera koji su idejni tvorci ovog projekta, dečaci i devojčice su se okupili putem društvenih mreža, a sada su u Robokodu organizovani u male radne grupe prema smerovima. Deo obuke realiuzuje se i na otvorenom ograđenom prostoru pod nadzorom.

https://www.facebook.com/robokod.robokod/

ROBOKOD
ROBOKOD

Aktuelni su smerovi Robotika, Automatika i Informatika za osnovce, ali i vrlo popularan smer Programiranja mobilnih aplikacija, koji je namenjen starijim osnovcima i srednjoškolcima.

ROBOKOD
ROBOKOD

Mlađi osnovci prave svoje prve aplikacije i igre u Scratchu, a stariji dizajniraju i programiraju igre koristeći Construct i Godot, ili uče React-native i JavaScript , pa pomoću Expo alata razvijaju android aplikacije. Na smeru Robotika su deci najzanimljiviji dronovi, za čije upravljanje i obuku mališana predavači Robokoda imaju odgovarajuće licence.

Kod dece ovog uzrasta trenutno vlada veliko interesovanje za korišćenjem pametnih uređaja, a u Robokodu ona umesto igranja video igrica ili sa igračkama, po prvi put programiraju sopstvene igre, upravljaju robote i dronove po svom programu ili samostalno modeliraju i izrađuju predmete u 3D štampačima. Časovi obuke se realizuju u kontrolisanim uslovima i uz poštovanje svih naloženih mera zaštite.

ROBOKOD

Robokod je za sve zainteresovane odredio i termine potpuno besplatnih časova upoznavanja sa opremom i načinom rada, a sve dodatne informacije su dostupne na Fejsbuk stranici ovog centra.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Ključne reči

Povezane vesti

10 Komentara

  1. Sve pohvale za opremljenost i stručni kadar, koji će omogućiti deci kvalitetno obučavanje i usavršavanje iz oblasti robotike, automatike i informatike. Ali, i omogućiti praktičnu primenu tih stečenih znanja. Sve preporuke!!!

  2. Коначно се деци и тинејџерима пружила могућност да паметно искористе своје рачунаре.

  3. Svaka cast za ovu inicijativu. Deca ce imati prave mogucnosti da dodatno razviju vestine i razviju znanja u IT sektoru. Puna podrska.

  4. Moje dete pohađa ovu skolicu i oduševljeno je.
    To je nešto što će im trebati kroz život i kasnije olakšati pronalaženje posla, a najbolje se uči i pamti dok su deca mala.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close