Društvo

Počela da radi Narodna biblioteka. Prvog dana čak 100 korisnika

Narodna biblioteka “Stevan Sremac” u Nišu, jedna je od retkih ustanova kulture koja je počela sa radom, po preporuci Ministarstva. Već prvog dana biblioteku je posetilo oko 100 korisnika, rekla je Niškim Vestima direktorka Sonja Šuković.

Ona je objasnila da je ova ustanova kulture otvorila svoja vrata i zbog Svetskog dana knjige i autorskih prava, koji se obeležava danas. Ističe da zbog situacije u kojoj smo se našli neće biti posebnog obeležavanja tog dana, ali će ljubitelji knjige moći da uzmu svoje omiljeno delo i da na taj način skrate vreme koje provode u kući.

Foto: Narodna biblioteka “Stevan Sremac”

“Da su se Nišlije uželele knjige govori podatak da je samo prvog dana Narodnu biblioteku posetilo oko 100 korisnika. Mi smo preduzeli sve mere zaštite, zaposleni rade sa maskama i rukavicama, poštuje se socijalna distanca, dostupna su sredstva za dezinfekciju. Korisnici ulaze naizmenično”, ističe Šuković.

Ona je još rekla da se vraćene knjige odvajaju, ne vraćaju se na police biblioteke i da tek treba da se utvrdi način njihove dezinfekcije, kako bi bile bezbedne za sledećeg čitaoca.

Radno vreme biblioteke je od 7h 30 min, do 15 časova. Subotom neće raditi zbog zabrane kretanja.

Foto: Narodna biblioteka “Stevan Sremac”

Svetski dan knjige i autorskih prava, ustanovljen na Generalnoj konferenciji UNESCO-a u Parizu 1995. godine.

Različitim programima godinama unazad obeležavao se  dan kada su preminuli velikani svetske književnosti Migel de Servantes i Vilijam Šekspir. Danas na žalost bez programa, ali svakako da su ljubitelji knjiga pronašli način da to bude upravo uz knjigu.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Па она ли је још директорка. Ови из СНС праве невиђен циркус.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com